Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
11.38

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

Natisni članek

Koroška mučenje živali živali

Četrtek, 23. 11. 2023, 11.38

5 mesecev

Nagnusno početje treh Korošcev: pretepajo živali in se snemajo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

Društvo proti mučenju živali Koroške je na družbenih omrežjih objavilo posnetek mučenja živali, ki naj bi nastal v Pamečah pri Slovenj Gradcu. Trije mladostniki so posneli svoje kruto početje in videoposnetek opremili celo z glasbeno podlago. Opozarjamo, da je vsebina videoposnetka zelo nazorna. Domnevno mučenje živali že preiskuje policija.

"Tako v Pamečah pri Slovenj Gradcu trije mladostniki za zabavo pretepajo, trpinčijo oz. naklepno mučijo nemočne, nič hudega sluteče živali in svoje nagnusno početje celo dokumentirajo in opremljajo z glasbo," je na Facebooku zapisalo Društvo proti mučenju živali Koroške in objavilo pretresljiv posnetek, iz katerega je razvidno kruto početje treh mladostnikov. Kot je razvidno iz videoposnetka, so se spravili nad več živali. 

Policija dogodek že preiskuje

Društvo je sporočilo, da so prijavo nemudoma poslali na veterinarsko inšpekcijo in tri večje koroške policijske postaje.

Na Policijski upravi Celje so za STA potrdili, da so z zbiranjem obvestil začeli že, ko so posnetek zaznali na družbenih omrežjih. Preiskava je trenutno v fazi zbiranja obvestil, zato več podatkov še niso mogli posredovati.

Z vsemi ugotovitvami bodo policisti seznanili pristojno državno tožilstvo. V primeru potrditve suma storitve kaznivega dejanja pa bodo zoper osumljenega ali osumljene podali kazensko ovadbo po 342. členu kazenskega zakonika, ki za surovo ravnanje z živaljo ali nepotrebno povzročanje trpljenja predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta. V primeru, da muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, storilca kaznujejo z zaporom do dveh let, so navedli na policiji.

Ob tem policisti vse, ki zaznajo mučenje živali, pozivajo, naj jih o tem takoj obvestijo. "Le na ta način bomo lahko hitro ukrepali," so dodali.

Po prvih ugotovitvah slovenjgraške policije je sicer posnetek verjetno nastal že pred časom, policisti imajo tudi informacijo, kdo naj bi bili storilci, pa piše N1. Društvo je na Facebooku navedlo, da naj bi šlo za domačine z območja Pameč, enega od osumljencev pa naj bi lani že obravnavali zaradi mučenja živali, saj naj bi racam rezal vratove, so v društvu dodali za N1.

slovenska policija
Novice Nadzor v primeru poginulega psa v Kopru pokazal napako tožilke
Odvzete živali
Novice Uprava: Odvzem govedi ni posledica zakonske novele
Ne spreglejte