SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki Alpine za direktorja imenovali Bojana Gantarja

0,15

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Nadzorni svet Alpine je z dozdajšnjo direktorico Barbaro Vtič Vraničar sprejel dogovor o sporazumnem prenehanju mandata, na njeno mesto pa je imenoval Bojana Gantarja, ki vodenje prevzema kot domači strokovnjak za prestrukturiranje.

Usoda Vtič Vraničarjeve je že nekaj časa visela na nitki, saj so zaposleni in lokalna skupnost nasprotovali pripravljenemu načrtu prestrukturiranja družbe, ki je vključeval tudi odpuščanja. Zelo jih je motilo tudi drago sodelovanje s svetovalno družbo Admetam.

Vtič Vraničarjeva je ob prenehanju funkcije povedala, da sta bila njena prednostna cilja priprava temeljev za nujne spremembe v Alpini in njena dolgoročna uspešnost, so sporočili iz DUTB, lastnice Alpine. "Zato me veseli, da lahko vodenje družbe predam v roke izkušenega menedžerja," je dejala.

Gantar si je izkušnje nabiral v Hidrii in Trimu

Gantar je domačin iz Žirov, po izobrazbi diplomirani inženir strojništva z magisterijem iz menedžmenta. Ima 19 let delovnih izkušenj, od tega 15 let na vodilnih in vodstvenih položajih. Prvih 17 let si je izkušnje in znanje pridobival v korporaciji Hidria in v tem obdobju spoznal delovanje avtomobilske industrije, industrije prezračevanja in klimatizacije, industrije dvokoles ter električnega ročnega orodja.

Zadnji dve leti je kot član uprave sodeloval pri uspešnem prestrukturiranju trebanjskega Trima, ki deluje v segmentu gradbeništva. Skozi vso kariero je pridobival izkušnje pri obvladovanju zahtevnih poslovnih položajev, delovanju na globalnih trgih in usklajevanju mednarodnih ekip.

Nadzorniki Alpine so se seznanili tudi s poslovanjem družbe v prvem letošnjem četrtletju, novi predsednik nadzornega sveta pa je postal Gregor Krajnc iz DUTB.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin