Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2018,
9.36

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

1

Natisni članek

sojenje Stefan Cakić Gašper Tič

Petek, 6. 4. 2018, 9.36

6 let

Nadaljevanje sojenja za smrt Tiča danes brez Cakića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

1

Sojenje Stefanu Cakiću za uboj igralca Gašperja Tiča se danes nadaljuje brez obtoženčeve prisotnosti. Obtoženi Cakić se namreč danes zelo slabo počuti, zato mu je sodnik dovolil, da se vrne v pripor. 

Video: Planet TV


Ker bosta danes zaslišana psihiater in psiholog, ki bosta govorila o obtoženčevi psihi, družinskih razmerah in najintimnejših podrobnostih, je Cakićev zagovornik Gorazd Fišer predlagal izključitev javnosti. Temu je nasprotovala tožilka, češ da se je na dozdajšnjem sojenju že globoko razgalilo vse podrobnosti žrtve. Senat je sklenil, da se javnosti ne izključi.

Sodišče je nato zaslišalo psihiatričnega izvedenca Gorazda Mravljeta. Ta se je s Cakićem pogovoril septembra lani. Opazil je, da je mladenič dogajanje, ki je privedlo do smrti znanega igralca, opisoval prostodušno, neobremenjeno, kot da se to ne bi zgodilo njemu, saj ni deloval pretirano zaskrbljen.

"V tujski legiji urijo stroje za ubijanje"

Cakić je več kot leto dni preživel v tujski legiji, ki ga je po mnenju obeh strokovnjakov zelo travmatizirala, zato je tudi dezertiral. In prav te travme so najbrž igrale veliko vlogo pri vsem dogajanju v stanovanju igralca Tiča, je domneval klinični psiholog Tristan Rigler. Verjetno pa ne bomo nikoli izvedeli, kaj se je v stanovanju dejansko dogajalo, je dodal.

Stefan Cakić in Gorazd Fišer | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Oba izvezdenca sta spomnila tudi, da v tujski legiji urijo "stroje za ubijanje " in tudi Cakić je bil v tem izurjen. Ker je bil vsaj v začetku dogajanja v stanovanju v afektu, je ta afekt najbrž "sprožil kodo in je ravnal, kot je bil naučen", pa je menil Mravlje. A hkrati je psihiater podvomil, da je bil Cakić ves čas pod vplivom hudega afekta. Zato Mravlje ni mogel pojasniti, zakaj je Cakić Tiča še trikrat zabodel, ko je ta že ležal na tleh in se ni mogel braniti. 

Kaj se je zgodilo?

Ljubljanski policisti so 18. junija lani 44-letnega igralca našli mrtvega v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Ugotovili so, da naj bi ga Cakić med prepirom večkrat zabodel z ostrim predmetom, zato je Tič zaradi izkrvavitve na kraju umrl. Po navedbah policije sta se Tič in Cakić poznala. Ko sta v noči umora zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer se je zgodil usodni spor.

Cakićev motiv za dejanje uradno še ni znan, po neuradnih informacijah pa naj bi zatrjeval, da ga je Tič hotel spolno zlorabiti. V medijih se pojavljajo tudi zapisi, da je bil Cakić v preteklosti član tujske legije in da je preprodajal prepovedane droge.

Ne spreglejte