Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 4. 2015,
13.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

motoristi Mirna Peč

Ponedeljek, 6. 4. 2015, 13.36

7 let, 12 mesecev

Na srečanju in blagoslovu sedem tisoč motoristov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 17. tradicionalnem blagoslovu motorjev in motoristov v Mirni Peči se je po ocenah prirediteljev iz Moto kluba Trebnje danes zbralo približno sedem tisoč motoristov.

Srečanje motoristov v Mirni Peči na velikonočni ponedeljek je tradicionalni dogodek, ki ga organizira Moto klub Trebnje. Letošnje sporočilo srečanja pa je bilo prijateljstvo, saj so motoristi na cesti drug drugemu vedno pripravljeni pomagati, hkrati pa so znani po svoji srčnosti, je povedal predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar.

Ne glede na to, ali se poznajo ali ne, bodo drug drugemu priskočili na pomoč, sicer pa je prijateljstvo na cesti še kako potrebno, je pojasnil.

Blagoslov za srečno vožnjo Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, s pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli po praznični maši. Na prireditvi, ki je potekala na velikem parkirišču pred cerkvijo, pa so začrtali novo motoristično sezono.

Sicer namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, čeprav se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna, je še ocenil Pungerčar.

V Mirni Peči so največji obisk do zdaj zabeležili leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12 tisoč motoristov.

Z motoristično opremo so se predstavili tudi policisti Prireditelji srečanja poudarjajo, da morajo imeti motoristi, da bi lahko uživali v varni vožnji, predvsem ustrezno motoristično opremo, katere glavno vodilo je motoristova varnost.

Sicer pa upajo, da sta pomlad in ugodno vreme v Mirno Peč pripeljala številne motoriste, ki so s pametno vožnjo brez prekrškov in nesreč, preudarnim ravnanjem ter upoštevanjem cestno-prometnih predpisov dokazali, da so enakovredni udeleženci v prometu, ki vedo, da je prometna kultura del splošne.

Vsi udeleženci cestnega prometa so namreč odvisni drug od drugega. Vsi morajo spoštovati pravice drugih, hkrati pa s svojim ravnanjem in z zgledom dokazovati, da so del družbe sožitja in strpnosti.

Za motoriste je tudi glavnega pomena, da so sposobni predvidevanja dogodkov na cesti in cestnih priključkih, da so disciplinirani, strpni in razsodni, odločilna pa je tudi njihova motoristična izkušenost, med drugim opozarjajo prireditelji srečanja.

Na mirnopeški prireditvi so se s svojo motoristično opremo predstavili tudi policisti.

Ne spreglejte