Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 8. 2014,
20.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ebola

Sreda, 6. 8. 2014, 20.53

4 leta, 11 mesecev

Na poti v Evropo prvi okuženi z ebolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Španija je v Liberijo poslala vojaško letalo, ki bo od tam domov pripeljalo 75-letnega španskega misijonarja, okuženega z virusom ebole.

Gre za prvega okuženega s tem smrtonosnim virusom, ki ga bodo prepeljali v Evropo, poročajo tuje tiskovne agencije. Medtem je število smrtnih žrtev zaradi ebole naraslo že na 932. Letalo čez noč opremili za zdravstveno evakuacijo Španski vojaški airbus A310, ki so ga čez noč opremili za zdravstveno evakuacijo, je vzletel proti zahodnoafriški državi iz madridskega vojaškega oporišča Torrejon, je na Twitterju zapisal španski obrambni minister.

Letalo bo v domovino pripeljalo rimskokatoliškega duhovnika, ki je v Liberiji delal več kot pet desetletij, zdaj pa so mu v bolnišnici v Monrovii potrdili okužbo z ebolo.

Iz Liberije so sicer v preteklih dneh v ZDA prepeljali že tudi dva Američana, ki sta se v Monrovii prav tako okužila z virusom ebole, ko sta skrbela za obolele.

Umrlo že 932 ljudi Od izbruha te smrtonosne hemoragične mrzlice na začetku leta je po najnovejših podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) umrlo že 932 ljudi, okužilo se jih je več kot 1.700.

V omenjeno statistiko pa še ni vključena smrt medicinske sestre, o kateri poročajo iz Nigerije. Gre za prvega državljana Nigerije, ki je umrl zaradi ebole, sicer pa drugo smrtno žrtev virusa v tej najštevilčnejši afriški državi.

Medicinska sestra se je z virusom ebole okužila, ko je v bolnišnici skrbela za liberijskega vladnega svetovalca. Ta je že okužen prispel v Lagos v Nigeriji in tam kmalu po prihodu umrl.

Bodo razglasiti izredne mednarodne zdravstvene razmere? Medtem so se danes v Ženevi zbrali mednarodni strokovnjaki za virusne okužbe in epidemije, ki razpravljajo o nadaljnjih ukrepih v boju proti eboli. Na dvodnevnem zasedanju naj bi med drugim odločili, ali mora WHO razglasiti izredne mednarodne zdravstvene razmere. Priporočilo strokovnjakov bo po napovedih objavljeno v petek.

Ne spreglejte