SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Liberiji ebole ni več

4

termometer

 | Foto:
Svetovna zdravstvena organizacija je sporočila, da v Liberiji ni več ebole. Da v tej afriški državi ni več tega virusa, so objavili že maja, a se je nato čez šest tednov bolezen tam znova pojavila.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je razglasila, da v Liberiji ni več virusa smrtonosne hemoragične mrzlice ebola. Minilo je namreč 42 dni od drugega negativnega testa pri zadnjem potrjenem primeru.

V Liberiji so zdaj uvedli 90-dnevni poostreni nadzor.

V ponovnem izbruhu ebole sta od maja umrla dva človeka WHO je sicer že maja razglasila, da ebola v tej zahodnoafriški državi ni več prisotna, a se je nato virus tam spet razširil.

V WHO so danes pohvalili uspešen odgovor Liberije na ponoven pojav ebole. Po njem se je z virusom okužilo šest ljudi, dva sta umrla. "Zmožnost Liberije, da učinkovito odgovori na izbruh ebole, je posledica okrepljene previdnosti ter hitrega odgovora vlade in množice partnerjev," so zapisali v WHO.

Zaradi ebole umrlo več kot 11 tisoč ljudi Liberija je bila med državami zahodne Afrike, ki jih je prizadel zadnji izbruh ebole, dolgo časa najbolj prizadeta. Smrtonosna bolezen je izbruhnila decembra 2013, prizadela pa je še Gvinejo in Sierro Leone.

Z virusom se je okužilo več kot 28 tisoč ljudi, več kot 11 tisoč jih je umrlo. Samo v Liberiji so imeli več kot 10.500 okužb in 4.800 smrti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin