Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2016,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

2

Natisni članek

pirotehnika Policija petarde

Torek, 27. 12. 2016, 13.22

6 let, 6 mesecev

Na območju Domžal zasegli 600 kilogramov pirotehnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

2

Zasežena prepovedana pirotehnika | Foto policija

Foto: policija

Policisti so na območju Domžal zasegli rekordno količino pirotehnike. Kot so pojasnili, so v hišni preiskavi pri 30-letniku iz okolice Domžal zasegli skoraj 150 tisoč kosov oz. 600 kilogramov pirotehnike. Pri odkritju je policistom pomagalo obvestilo ene od logaških osnovnih šol, da je učenec v šoli prodajal pirotehniko.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je pirotehniko v šolo prinesel učenec in jo tam prodal drugemu učencu, ta pa naprej sošolki.

Policisti so mladoletnikoma zasegli skupaj 166 kosov pirotehničnih izdelkov, ki jih je učenec kupil od 16-letnika. Ugotovili so, da je 16-letnik iz Logatca petarde prodal še drugim mladoletnikom, zato so na podlagi odredbe okrajnega sodišča v Cerknici 22. decembra opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli še 348 kosov petard, pri enem od mladoletnikov pa 399 kosov pirotehničnih izdelkov.

Ugotovili so tudi, da je 16-letnik pirotehnične izdelke prodal še najmanj dvema mladoletnikoma z območja Logatca, pri katerih so 23. decembra zasegli skupaj še 253 kosov pirotehničnih izdelkov, ter mladoletnikoma z območja Cerknice, pri katerih so policisti zasegli še 61 kosov.

Pirotehnične izdelke je 16-letnik prodal tudi na Gorenjsko, in sicer mladoletnikom z Jesenic in iz Tržiča. Gorenjski policisti so že poročali, da so pri njih zasegli več sto kosov pirotehničnih izdelkov.

Zasegli nekaj manj kot 150 tisoč kosov različnih kosov pirotehnike

Policisti so pri preiskavi preprodaje pirotehničnih izdelkov ugotovili, da je 16-letnik izdelke nabavljal prek spletnega foruma od 30-letnika z območja Domžal. Med osebami, pri katerih so zasegli pirotehniko, je bil tudi mladoletnik, ki se je pred leti že poškodoval pri uporabi pirotehničnih izdelkov.

Na podlagi odredbe sodišča so prejšnji teden opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri 30-letniku iz okolice Domžal. V hišni preiskavi so zasegli nekaj manj kot 150 tisoč kosov različnih kosov pirotehničnih izdelkov, ki so skupaj tehtali približno 600 kilogramov.

Kje jih je 30-letnik nabavljal, policija še ugotavlja, narejeni pa so bili v Italiji in na Kitajskem.

Podatke o rekordnem zasegu pirotehnike je predstavil komandir policijske postaje Domžale Dejan Košir. Po njegovih besedah še vedno iščejo druge morebitne kupce in preverjajo, ali gre za uradno pregonljivo kaznivo dejanje.

"Apeliramo in opozarjamo vse, da gre v primeru nedovoljene in napačne rabe pirotehnike za zelo nevarno početje, ki ima lahko zelo hude posledice. Zato se rabi pirotehnike odpovejte in jo preprečite, s pirotehniko ali s podobnimi stvarmi pa tudi ne eksperimentirajte. Največ pa lahko k preprečevanju nedovoljene in nevarne rabe pirotehnike svojih otrok storijo starši," je opozoril Košir.

Kastelic je navedel še en primer zasega pirotehnike. In sicer so policisti v soboto pri nadzoru na mejnem prehodu Petrina s pomočjo službenega psa v vozilu 29-letnika iz Slovenije našli in zasegli 277 kosov pirotehničnih izdelkov, ki jih je kupil na Hrvaškem v prosti prodaji. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ne spreglejte