Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 7. 2020,
7.08

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

14

Natisni članek

Heiko Maas Nemčija Evropska unija Anže Logar

Petek, 3. 7. 2020, 7.08

3 leta, 9 mesecev

Logar, Maas in Silva zagotovili boljšo pripravljenost na morebitni drugi val epidemije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

14

Heiko Maas in Anže Logar | Nemški zunanji minister Heiko Maas in slovenski zunanji minister Anže Logar | Foto STA

Nemški zunanji minister Heiko Maas in slovenski zunanji minister Anže Logar

Foto: STA

Zunanji ministri Slovenije, Nemčije in Portugalske, Anže Logar, Heiko Maas in Augosto Santos Silva, so danes na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju po srečanju zagotovili, da je Evropska unija bolje pripravljena na morebitni drugi val covida-19. Čeprav si ne želijo več strogih ukrepov za zajezitev širjenja virusa, so pripravljeni ukrepati.

Ministri, ki so se srečali v okviru začetka nemškega predsedovanja Svetu EU, ta poteka v triu skupaj s Portugalsko in Slovenijo, so veliko pozornosti namenili prihodnjim izzivom in iskanju rešitev, vse pa bo treba prilagoditi pandemiji covid-19. "To bo nova realnost, ki jo je treba upoštevati in prilagoditi nadaljnje sodelovanje," je dejal slovenski zunanji minister Anže Logar.

Angela Merkel
Mnenja Bo Angela Merkel vrnila politično moč Evropski uniji?

Srečanje tria predsedstev Nemčija-Portugalska-Slovenija

Nemški zunanji minister Heiko Maas je izrazil upanje, da se bo uspelo EU izogniti drugemu valu okužb. Prepričan je, da so si v zadnjih mesecih nabrali številne izkušnje tako na ravni posameznih držav kot EU, izboljšalo pa se je tudi medsebojno usklajevanje.

Namignil je tudi, da se bodo po potrebi spet zapirale meje med državami, če se bo nekje epidemiološka slika drastično poslabšala. Opozoril je, da je lahko infekcijsko dogajanje tudi med državami različno. Če je v eni državi EU ali tretji državi slika slaba, je treba ukrepati, je poudaril Maas.

Nemški zunanji minister Heiko Maas (levo) je izrazil upanje, da se bo uspelo Evropski uniji izogniti drugemu valu okužb. | Foto: STA , Nemški zunanji minister Heiko Maas (levo) je izrazil upanje, da se bo uspelo Evropski uniji izogniti drugemu valu okužb. Foto: STA ,

Portugalski zunanji minister Augosto Silva, ki je na srečanju sodeloval virtualno, je bil glede pripravljenosti na drugi val okužb podobnega mnenja. Dodal je, da so med drugim zdaj pripravljeni na omejitev manjših izbruhov brez zapiranja gospodarskih panog.

Logar je medtem še poudaril, da so ravno na pobudo Slovenije v program tria predsedovanja Svetu EU dodali pripravo kriznih načrtov za primer pandemije ali kibernetskih napadov, ki bi lahko omogočili ustrezno zakonodajo in boljšo pripravljenost, piše STA.

Ne spreglejte