Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
8.15

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

begunci migranti

Nedelja, 15. 11. 2015, 8.15

7 let, 11 mesecev

Na meji s Hrvaško okoli 20 kilometrov žičnate ograje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto je v državo vstopilo 7.905 migrantov. Skupno število beguncev, ki so v slabem mesecu dni vstopili v Slovenijo, znaša 210 tisoč. Vojska nadaljuje postavljanje ograje na meji s Hrvaško.

19.29 LJUBLJANA V drugem begunskem valu je do danes so 18. ure v Slovenijo vstopilo 215.772 migrantov, kažejo podatki policije. Danes jih je do 18. ure vstopilo 6.169.

19.22 MARIBOR Na južni meji so slovenski varnostni organi doslej postavili nekaj manj kot 20 kilometrov žičnate ograje.

18.49 DOBOVA Na mejni prehod so danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljali trije vlaki z nekaj manj kot tri tisoč tujci. Okoli 4. ure je pripeljal vlak s 1.021 osebami, ob 8.35 vlak s 1.002 osebama in nekaj pred 17. uro vlak z 905 tujci. Nekaj pred 21. uro pričakujejo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo po podatkih hrvaških varnostnih organov 1.131 tujcev.

Na mejni prehod Obrežje je nekaj po 16. uri pripeljalo pet avtobusov, v katerih je bilo 247 ljudi.

18.20 MARIBOR Avstrijski varnostni organi so med 6. in 18. uro na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj sprejeli štiri tisoč migrantov. Hrvaški varnostni organi so ob 16.30 na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje začeli s predajo okoli 550 migrantov, ki jih bodo tja pripeljali z desetimi avtobusi. Do 18. ure je v Slovenijo pripeljalo šest avtobusov, štiri še čakajo. Migrante bodo slovenski varnostni organi registrirali, nato pa jih z avtobusi prepeljali v nastanitveni center Šentilj, so sporočili z mariborske policijske uprave. Ponoči na Šentilju pričakujejo še vlak z migranti. Koliko jih bo prišlo, še ni znano.

V nastanitvenem centru Šentilj je trenutno 1.870 oseb, sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi pa sta bila do 16.30 prazna.

17.45 MÜNCHEN/BERLIN Deželna vlada na Bavarskem je zvezno nemško vlado pozvala, naj po petkovih napadih v Parizu nemudoma okrepi nadzor na meji z Avstrijo, preko katere v Nemčijo prihaja na tisoče beguncev dnevno.

17.30 ŠPILJ Mirnim protestom nasprotnikov spuščanja migrantov v Avstrijo pred dvema tednoma je danes v Špilju sledilo precej bolj vroče dogajanje, v katerem je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Potem ko so že dopoldne tam protestirali nasprotniki zapiranja mej, so popoldne nasprotovanje izrazili tudi zagovorniki ostrejše azilne politike.

Kot poroča spletna stran časnika Kleine Zeitung, je nekaj po 16. uri prišlo do fizičnega obračuna med obema skupinama v bližini železniške postaje v Špilju, kjer so čakali na prihod vlaka. Pripadniki obeh skupin so se spopadli z lesenimi deskami, a za zdaj ni jasno, ali je bil pri tem kdo ranjen.

11.00 ŠENTILJ V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 1.188 prebežnikov, v nastanitvenem centru Šentilj je trenutno nastanjenih 3.793 oseb, v sprejemnem centru Gruškovje pa 442. Te bodo dopoldne pripeljali v nastanitveni center Šentilj. Izredni vlak iz Dobove je danes prek Jesenic v Avstrijo že prepeljal 540 prebežnikov.

Avstrijski varnostni organi so ponoči v Šentilju sprejeli 846 migrantov.

7.00 DOBOVA Na železniški postaji v Dobovi je še 540 tujcev, v sprejemnem centru v Dobovi pa okoli 850. Vse so zdravstveno in humanitarno oskrbeli. Po opravljenih postopkih bodo tujci v spremstvu policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot v nastanitvene centre v notranjosti države.

V soboto je na mejni prehod v Dobovi v spremstvu hrvaških policistov pripeljalo šest vlakov s 6.041 tujci.

Na vstopno točko Dobovec je v soboto zvečer pripeljalo pet avtobusov migrantov, ki so jih po končanem evidentiranju odpeljali v nastanitveni center Šentilj.

Ne spreglejte