Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 6. 2021,
11.50

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

4

Natisni članek

Letališče Jožeta Pučnika Air Montenegro Bruselj Brussels Airlines letališče

Torek, 29. 6. 2021, 11.50

2 leti, 10 mesecev

Na ljubljanskem letališču spet Brussels Airlines, čez poletje prihaja še več prevoznikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

4

Brussels Airlines, letalo | V belgijsko prestolnico bo Brussels Airlines najprej letel vsak ponedeljek, petek in nedeljo, kasneje pa se bo skladno s povpraševanjem število letov povečevalo, so po poročanju STA danes sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja letališče. | Foto STA

V belgijsko prestolnico bo Brussels Airlines najprej letel vsak ponedeljek, petek in nedeljo, kasneje pa se bo skladno s povpraševanjem število letov povečevalo, so po poročanju STA danes sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja letališče.

Foto: STA

Ponudba letov z ljubljanskega letališča se povečuje. Po več kot enoletnem premoru zaradi pandemije covid-19 se je v ponedeljek na letališče vrnil Brussels Airlines, ki v Bruselj trenutno leti trikrat tedensko, število letov pa naj bi se v prihodnje povečalo. Danes bodo na Brniku prvič pozdravili tudi Air Montenegro.

Brussels Airlines se je tako na ljubljansko letališče vrnil tik pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

Poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir je pozdravil neposredno povezavo z Brusljem: "Veseli smo, da se je Brussels Airlines odzval na potrebe po letih, ki nastajajo zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU. Upamo, da bo zasedenost letal že v začetnem obdobju letenja dobra in da bo družba linijo že kmalu okrepila z dodatnimi leti."

Po novem še Air Montenegro dvakrat tedensko v Tivat

Danes popoldne bodo na Brniku prvič pozdravili še letalskega prevoznika Air Montenegro, ki bo za zdaj dvakrat tedensko letel v Tivat. Septembra namerava ponudbo letov razširiti še z leti v Podgorico.

Na ljubljanskem letališču trenutno redne lete ponuja še osem prevoznikov: Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, Air Serbia v Beograd, LOT Polish Airlines v Varšavo, Lufthansa v Frankfurt, SunExpress v Antalijo, Transavia v Amsterdam in Turkish Airlines v Istanbul.

Prihaja še več prevoznikov

Obstoječim prevoznikom se bodo po navedbah Fraporta Slovenija čez poletje pridružili še drugi, po trenutnih napovedih Wizz Air v Bruselj Charleroi, British Airways v London Heathrow in EasyJet v London Gatwick, Swiss International Airlines v Zürich, Israir v Tel Aviv, Iberia v Madrid in Flydubai v Dubaj.

"Večina prevoznikov ob normalizaciji zdravstvenih razmer pričakuje povečano povpraševanje po potovanjih z letali, čemur se bodo prilagajali z dodajanjem letov v vozni red," pravijo v Fraportu Slovenija, kjer bodo v četrtek prvič pozdravili potnike na novem terminalu. Tega so slovesno odprli 16. junija.

Čarterskih letov več kot minulo sezono

V družbi sicer še pojasnjujejo, da sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije sledi čarterski promet. Turističnim agencijam oživljanje čarterskega prometa dobro uspeva, ta je v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot prejšnjo sezono. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami so grški otoki, turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Šarm el Šejk in Hurgada ter Barcelona, Madeira in Tenerifi.

Letalo Overture
Novice Čez Atlantik z letalom le v štirih urah
Flying Bulls
Avtomoto V Slovenijo prihaja to legendarno letalo #foto
Letališče Brnik nov terminal
Novice Nov potniški terminal na letališču Jožeta Pučnika je pripravljen #foto #video
Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik
Novice Iz kabineta župana Jankovića: Tako bi preimenovali ljubljansko letališče
Dubaj
Trendi Potrjeno: Ljubljana dobi neposredno letalsko povezavo z Dubajem
Air France
Novice Air France se prihodnji teden vrača na brniško letališče
Ne spreglejte