Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2019,
16.25

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

gripa Zagreb Hrvaška bolezen

Sreda, 30. 1. 2019, 16.25

5 let, 2 meseca

Na Hrvaškem zaradi gripe umrlo že 45 ljudi, obolelih več kot 28.000

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Bolnišnica, soba | Hzjz je na svoji spletni strani še zapisal, da so med žrtvami letošnje gripe osebe, stare med sedem in 96 let, 25 pa je bilo starejših od 65 let in so trpeli za eno ali več kroničnimi boleznimi (fotografija je simbolična)..  | Foto Thinkstock

Hzjz je na svoji spletni strani še zapisal, da so med žrtvami letošnje gripe osebe, stare med sedem in 96 let, 25 pa je bilo starejših od 65 let in so trpeli za eno ali več kroničnimi boleznimi (fotografija je simbolična)..

Foto: Thinkstock

Na Hrvaškem so do nedelje zabeležili 45 smrtnih primerov gripe in 28.664 obolelih, je danes objavil hrvaški zavod za javno zdravstvo (Hzjz). Ocenjujejo, da se na Hrvaškem približujejo vrhu letošnje epidemije gripe, potem ko je prejšnji teden zbolelo 11.000 ljudi, kar je letošnje največje število obolelih z gripo.

Od 18. januarja, ko so objavili prve zbirne podatke o sedmih smrtnih žrtvah in nekaj več kot 8600 ljudeh, ki so zboleli za gripo, je v manj kot desetih dneh zaradi posledic gripe umrlo še 37 ljudi, zbolelo pa jih je več kot 20.000.

Glede na to, da je število obolelih skokovito naraslo v drugi polovici januarja, ocenjujejo, da bi vrhunec gripe lahko trajal še nekaj tednov, potem pa bo gripa postopoma pojenjala.

UKC Ljubljana
Novice Zaradi gripe umrlo že več ljudi, v UKC Ljubljana prepovedali obiske​ #video

Žrtve stare od 7 do 96 let

Hzjz je na svoji spletni strani še zapisal, da so med žrtvami letošnje gripe osebe, stare med sedem in 96 let, 25 pa je bilo starejših od 65 let in so trpeli za eno ali več kroničnimi boleznimi.

Poudarili so, da letos na Hrvaškem razsaja virus gripe tipa A ter da so največ obolelih registrirali v Zagrebu in okolici kot tudi v Slavoniji in Dalmaciji.

Gripa, Krka
Trendi Gripa v porastu tudi pri nas. Sploh prepoznate prave simptome? #video
Ne spreglejte