Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
13. 7. 2017,
13.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

Na dopustu Kranj Gorenjska proga nadomestni avtobusni prevoz nesreča nesreča vlak Slovenske železnice železnice

Četrtek, 13. 7. 2017, 13.22

6 let, 6 mesecev

Na gorenjski progi bodo še nekaj dni motnje in zamude

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

potniški vlak, Slovenske železnice | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Čeprav vzdrževalne in intervencijske skupine Slovenskih železnic neprekinjeno odpravljajo posledice torkovega iztirjenja tovornega vlaka v Kranju, danes še ni mogoče pričakovati popolne normalizacije prometa med Ljubljano in Jesenicami.

Po nesreči, ki se je zgodila v torek, 11. julija, ob 17.50 na železniški postaji v Kranju, ekipe Slovenskih železnic odstranjujejo šest vagonov tovornega vlaka, ki so se iztirili, in tovor v njih. V nesreči ni bilo poškodovanih, a so poleg škode na iztirjenih vagonih znatne poškodbe železniške infrastrukture na kraju nesreče, so še sporočili iz Slovenskih železnic.

V potniškem prometu najmanj še danes ostajajo nadomestni avtobusni prevozi

Že včeraj so tire na kraju nesreče toliko popravili, da je mogoč promet na dveh tirih železniške postaje Kranj, a le za dizelsko vleko, kar onemogoča bolj pretočen promet.

Tovorni promet že poteka skozi železniško postajo Kranj, a do zdaj končana obnova infrastrukture po torkovi nesreči dopušča le promet z dizelsko vleko po dveh tirih (fotografija je simbolična). | Foto: Srdjan Cvjetović Tovorni promet že poteka skozi železniško postajo Kranj, a do zdaj končana obnova infrastrukture po torkovi nesreči dopušča le promet z dizelsko vleko po dveh tirih (fotografija je simbolična). Foto: Srdjan Cvjetović

Tovorni promet tako poteka oteženo z dizelsko vleko skozi Kranj, potniški promet pa še vedno z nadomestnimi avtobusnimi prevozi mimo kraja nesreče, torej med postajami Škofja Loka, Kranj in Podnart.

Zamude potniških vlakov na gorenjski progi večinoma do 40 minut

Zaradi dodatnih poti in prestopov potnikov imajo potniški vlaki iz Ljubljane med Podnartom in Jesenicami, pa tudi vlaki z Jesenic med Kranjem in Ljubljano večinoma do 40 minut zamude.

Na Slovenskih železnicah si prizadevajo, da bi v čim krajšem času ponovno vzpostavili potniški promet na celotni gorenjski progi. Že predvidoma danes naj bi mednarodnim vlakom omogočili vožnjo z dizelsko vleko, popolno normalizacijo prometa za vse potniške vlake, ki vozijo na tirih med Ljubljano in Jesenicami, pa pričakujejo v prihodnjih dneh.

Do popolne normalizacije prometa, predvidoma v prihodnjih dneh, Slovenske železnice potnikom svetujejo, naj preverijo zamude vlakov prek telefona, elektronske pošte ali pri železniških uslužbencih na železniških postajah in v infocentrih, še najlažje pa na spletni strani Slovenskih železnic ali prek njihove mobilne aplikacije. | Foto: Srdjan Cvjetović Do popolne normalizacije prometa, predvidoma v prihodnjih dneh, Slovenske železnice potnikom svetujejo, naj preverijo zamude vlakov prek telefona, elektronske pošte ali pri železniških uslužbencih na železniških postajah in v infocentrih, še najlažje pa na spletni strani Slovenskih železnic ali prek njihove mobilne aplikacije. Foto: Srdjan Cvjetović

Preverite, kdaj bo prišel vlak

Na Slovenskih železnicah potnikom svetujejo, naj pred prihodom na postajo preverijo, kakšne so zamude – najlažje prek njihove spletne strani ali njihove mobilne aplikacije za pametne telefone.

Ne spreglejte