SiolNET. Novice Slovenija
8,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ponoči se je na Gorenjskem zgodil uboj, osumljencu odvzeli prostost #video

8,32

termometer

V vasi Opale, tik nad Žirmi na Gorenjskem, se je ponoči zgodila družinska tragedija, spor med bratoma se je končal s smrtjo. Kot pojasnjujejo na policiji, je moški s topim predmetom ubil brata. 

Sosedje v vasi, ta ima le 26 prebivalcev, so o tragičnem dogodku izvedeli iz medijev. Brata, stara 45 in 43 let, doslej nista imela opravka s policijo. Sama sta živela na kmetiji, ukvarjala sta se s spravilom lesa. 

Osumljencu odvzeli prostost

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je osumljenec s trdim predmetom v stanovanjskem objektu drugega tako hudo poškodoval, da je ta na kraju umrl. Dogodek je prijavila tretja oseba, ki v času dejanja ni bila na kraju. Osumljencu je bila na kraju odvzeta prostost in je v pridržanju, pri prijetju pa se ni upiral, so še sporočili s policije. Preživelemu od bratov Mlakar zaradi uboja grozi vse do 15 let zaporne kazni.

Motiv za dejanje kriminalisti še ugotavljajo, preiskavo pa vodijo v smeri utemeljevanja suma storitve kaznivega dejanja uboja. Kot so še dodali, nobenega od moških še niso obravnavali za kazniva dejanja ali prekrške z elementi nasilja.

Na območju Policijske uprave Kranj so sicer letos obravnavali eno kaznivo dejanja uboja oz. poskusa uboja. Lani so bili takšni dogodki trije, leta 2019 pa en. Največ tovrstnih kaznivih dejanj v zadnjih letih so zabeležili v letih 2015 in 2018, in sicer po štiri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin