Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
15.59

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Društvo Viljem Julijan dobrodelni koncert Viljem Julijan Bezenšek

Petek, 27. 10. 2023, 15.59

6 mesecev

Na dobrodelnem koncertu Viljem Julijan zbrali 70 tisoč evrov za otroke z redkimi boleznimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Koncert Viljem Julijan | Dobrodelni Sklad Viljem Julijan je malim borcem skupaj podaril že 1.277.160 evrov donacij. | Foto Kornelija Vajde/Facebook

Dobrodelni Sklad Viljem Julijan je malim borcem skupaj podaril že 1.277.160 evrov donacij.

Foto: Kornelija Vajde/Facebook

Z velikim dobrodelnim koncertom, ki ga je v četrtek v Cankarjevem domu organiziralo Društvo Viljem Julijan, jim je uspelo zbrati 70 tisoč evrov. Kot so sporočili iz društva, bodo sredstva, ki so jih zbrali s prodajo kart in preostalimi donacijami, namenili otrokom, ki se spopadajo s težkimi redkimi boleznimi.

Na tokratnem dobrodelnem koncertu, ki je bil že peti po vrsti, so zbrali največ sredstev doslej. V celoti jih bodo donirali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam. Ti se namreč ob zelo težki zdravstveni situaciji pogosto srečujejo tudi z materialno stisko zaradi visokih stroškov oskrbe, nege, zdravljenja in terapij, ki jih s sabo prinašajo te bolezni, so zapisali v društvu.

Na odru številni glasbeniki

Na dogodku so v podporo malim borcem nastopila glasbena imena, kot so Challe Salle, Goran Karan, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, Zdravniški orkester Camerata medica, SoulGreg Artist & BigLights Band, Manca Špik, New Swing Quartet in Primož Grašič Quartet. Dogodek sta povezovala voditelja Domen Valič in Ajda Špetič, režiser prireditve pa je bil Juš Milčinski.

V Društvu Viljem Julijan so ob tem zapisali, da so redke bolezni večinoma neozdravljive in pogosto smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Teh bolezni je več tisoč, mednje spadajo genetske bolezni, otroški rak in prirojene srčne napake.

"Bolezni ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske. Mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde tudi v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nuditi vse potrebne nege, terapij in pripomočkov, ki jih ti potrebujejo," so še opozorili.

V omenjenem društvu so malim borcem s svojim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan doslej podarili za 1.277.160 evrov donacij.

Borut Pahor 2023
Sportal Kdo je deklica, za katero je v nedeljo tekel Borut Pahor?
Družina Zager
Novice Šestmesečni Oskar ima hudo redko bolezen, zdaj pa so mu poplave uničile dom #video

 

Ne spreglejte