SiolNET. Novice Slovenija
8,15

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Poslanki in kandidatki za županjo predrli gume in pustili opozorilo #video

8,15

termometer

Neznani storilec je ponoči v Mariboru na parkiranem osebnem avtomobilu ford B-MAX, ki je v lasti poslanke LMŠ in kandidatke za mariborsko županjo Lidije Divjak Mirnik, prebodel vse štiri pnevmatike, na pokrov motorja pa privezal lutko s kamnom okoli vratu, ki ima na obrazu poslankino fotografijo.

Policisti ob kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari preverjajo tudi utemeljenost suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje grožnje. 

Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.

Marjan Šarec Novice LMŠ popravila nepravilnost iz predsedniške volilne kampanje

lutka Maribor Lidija Divjak Mirnik Foto: LMŠ Poslanka je v izjavi novinarjem po poročanju STA povedala, da se v tem času pojavlja veliko različnih "filmčkov" o njej in "zelo grdih zapisov". "Gradivo jemljejo s sej mariborskega mestnega sveta izpred več let, moje izjave pa zmontirajo v kratke filmčke, verjetno z namenom, da se mi škoduje pri županski kandidaturi," je dejala.

Ne ve, kdo so storilci. "A očitno je, da marsikomu ne diši to, kar kažejo ankete v Mariboru," je poudarila.

Kot je povedala, je zdaj "podoživela" vse tisto, kar se je v Mariboru dogajalo pred leti v času protestov, ko so nasprotniki nekdanjega župana Franca Kanglerja obiskovali mestne svetnike, med njimi tudi njo kot svetnico Liste za pravičnost in razvoj.

"Vsekakor me ta dogodek ne bo ustavil, da bi delala to, kar sem do zdaj - pošteno delo, red, spoštovanje in razvoj. To je edino, kar v Mariboru potrebujemo," je poudarila in zagotovila, da si bo za to tudi prizadevala.

Marjan Šarec Novice LMŠ zaprosila za članstvo v Alde
"Zavrženo dejanje, ki so ga neznanci povzročili naši poslanki Lidiji Divjak Mirnik, obsojamo in imamo do njega ničelno toleranco. V poslanski skupini LMŠ smo prepričani, da tovrstne strahopetne provokacije ne ponujajo pravih argumentov v prizadevanju za dobrobit slovenskega naroda. Dokler prevladujejo argumenti moči, sovražnega govora, nasilja in uničevanja, izgublja izključno in samo Maribor," je sporočil vodja poslancev LMŠ Brane Golubović.
Lidija Divjak Novice Komaj je postala poslanka, pa si že želi na drugo funkcijo

Za županski položaj se je v Mariboru potegovala že pred petimi leti kot kandidatka LPR Stojana Auerja, a je takrat prejela le slaba dva odstotka glasov.

"Takrat je bila specifična situacija, zdaj pa so drugi časi," je dejala ob najavi kandidature, prepričana, da si je v tem času pridobila dodatne izkušnje, ki jo še utrjujejo v prepričanju, da je kos županski funkciji. 

lutka Maribor Lidija Divjak Mirnik Foto: LMŠ

lutka Maribor Lidija Divjak Mirnik Foto: LMŠ

 

 

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Nikoniko1 / 11.10.2018. ob 18:48 +7 - 2

  Zanimivo, ko so tako delali Kanglerju ste vi kot režimski mediji to podpirali???? Kje je vaša pokončna drža====???

  +7 - 2
 • traverza / 11.10.2018. ob 16:13 +7 - 2

  Pahor postavlja ustavne sodnike, ki relativizirajo vloženi trud poštenih ljudi tako, da razglasijo za neustavno konfiskacijo nakradene lastnine. Dehumaniziranim ljudem je to signal, da lahko z razgrajanjem pred sodišči in hujskanjem s sovražnim govorom dobijo tisto, kar so pošteni ljudje prispevali v skupno javno blagajno.

  +7 - 2
 • nordles / 11.10.2018. ob 18:21 +6 - 2

  Maribor ima tradicijo. Pred leti so z mariborskega mostu visele lutke nekaterih politikov. Vstajniki iz tistih časov so danes junaki, ki so pomagali odstraniti Janšo Ko pa je takšno dejanje uperjeno proti "našim" politikom, je pa to naenkrat obsojanja vredno.

  +6 - 2
delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin