SiolNET. Novice Slovenija
7,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na 24ur.com menjavo na NPU napovedali pred uradno objavo, potem pa ...

7,34

termometer

Petra Grah Lazar | Na 24 ur so objavo kmalu umaknili, saj razrešitev Grah Lazarjeve še ni potrjena.  | Foto: Bojan Puhek
Na 24 ur so objavo kmalu umaknili, saj razrešitev Grah Lazarjeve še ni potrjena.  Foto: Bojan Puhek

"Vodja Nacionalnega preiskovanega urada (NPU) Petra Grah Lazar in direktor Uprave kriminalistične policije Vojko Urbas bosta po naših informacijah premeščena na drugo delovno mesto, daleč stran od vodstva Policije," so danes še pred uradno objavo policije poročali na 24ur.com. Objavo so kmalu umaknili, saj razrešitev Grah Lazarjeve še ni bila in še vedno ni potrjena. 

Zapisali so še, da bo Urbasa zamenjal David Antolović, pomočnik direktorja na NPU, Grah Lazarjevo pa Boštjan Mlačnik, ki bo NPU po pooblastilu vodil do vrnitve nezakonito razrešenega direktorja Darka Muženiča

Na spodrsljaj se je na Twitterju odzval tudi Franc Kangler. "Sicer nisem presenečen. Nikogar ne skrbi na Policiji, da se obvešča izbrane o notranje organizacijskih premikih. Še najmanj ministrico na ministrstvu za notranje zadeve," je zapisal in dodal "Slovenci! Prihajajo železni časi."

Uradno potrjena je le razrešitev direktorja uprave kriminalistične policije

Danes so sicer s policije sporočili, da so na drugo delovno mesto premestili direktorja uprave kriminalistične policije Vojka Urbasa. Namesto njega bo vodenje kriminalistične policije prevzel David Antolovič, zdaj pomočnik direktorja na Nacionalnem preiskovalnem uradu, razrešitev oziroma premestitev vodje Nacionalnega preiskovanega urada (NPU) Petre Grah Lazar pa še vedno ni potrjena. 

Aleš Hojs Novice Zamenjave na vrhu policije. Urbasa zamenjal Antolovič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin