SiolNET. Novice Slovenija
9,37

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Molitev za župnika, ki ga nadleguje starejša vernica #video

9,37

termometer

V Murski Soboti bodo verniki župniku, ki naj bi ga nadlegovala starejša vernica, poskušali pomagati s kar dvanajsturno molitvijo.

UKC Maribor galerija Novice Inšpekcijski nadzor, ker naj bi kukali v kartoteko pretepene sodnice

Murskosoboškega župnika naj bi že tri leta nadlegovala neimenovana ženska, ki trdi, da ima z njim ljubezensko razmerje. Zgodbo je javno razkril sam. Nedavno je namreč v župnijskem listu vernike pozval, naj ne nasedejo govoricam, da se umika iz župnije in bo zaživel z vernico, ki naj bi ga zalezovala. 

Dogajanje je pritegnilo precej medijske pozornosti. Župnik se je zdaj začasno umaknil iz župnije, njegov nadrejeni, murskosoboški škof, pa razmišlja, da bi 60-letnici izrekel cerkvenopravni ukrep interdikt. S tem bi ji prepovedal prejemanje zakramentov, tudi spovedi in obhajila.

Z zadevo se ukvarja tudi policija, ta je vernici že izdala več plačilnih nalogov zaradi kršitve javnega reda in miru, zbira pa tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja groženj.

mejni prehod, mejna kontrola, zastoj, Jelšane Novice Na Jelšanah prijeli moškega, za katerim je bila razpisana mednarodna tiralica

Dvanajsturna molitev za župnika

V župniji pa za danes ponoči načrtujejo nočno molitev, ki jo bo zaradi odsotnosti župnika vodil kaplan Aljaž Baša. Molitev bodo posvetili tudi župniku, pravijo.

"Odločili smo se, da bomo danes zvečer s sveto mašo začeli celonočno češčenje, ki bo trajalo do jutri, ko bo spet ob sedmih sveta maša."

Noč bo v cerkvi prebedel tudi predstavnik župnijskega pastoralnega sveta Drago Rajbar, ki je prepričan, da je prava rešitev za nastali položaj molitev. "Mi smo prepričani, da so informacije, ki nam jih je dajal župnik, prave in zato ga podpiramo. Žalosti nas to dogajanje v župniji."

pivo Trendi Pivo, ki smo ga pred stoletjem izvažali v Egipt in Indijo

Neobičajno za Cerkev

Stanislav Slatinek, profesor cerkvenega prava, razume ukrepe Cerkve. "Ko nekdo res trdovratno vztraja pri svojem in ni pripravljen na kompromis, pogovor, spravo, takrat je verjetno pač treba poseči tudi po malo bolj zahtevnih ukrepih," pravi o načrtovanem ukrepu interdikta.

Strinja se, da je tovrstno dogajanje, ki je privlačilo precej medijske pozornosti, precej neobičajno za Cerkev. Kaplan Župnije Murska Sobota Baša pa je za Planet dejal, da je po njegovem mnenju prav, da so stopili v bran župniku.

Komentarji

27

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • tdamijan / 02.08.2019. ob 23:01 +14 - 6

  Na žalost molitev ne bo nič pomagala.

  +14 - 6
 • florjan / 03.08.2019. ob 05:13 +8 - 2

  Ja če bi pa ženska bila stara 30 let in skakala v župnika, bi bil pa lepo tiho. Pa dajste se no zresnit vsi skupaj, to ja ni stvar, s katero se bi ukvarjala vsa Slovenija in zanjo molili. Koliko ljudi in otrok je potrebnih molitve zanje, ker so v res težkih razmerah, bolni, sami, zlorabljeni. Te pa tudi inštitucija cerkve pozabi

  +8 - 2
 • DamDam / 03.08.2019. ob 10:26 +4 0

  Mislim, da bi vpletena stvari morala urediti med seboj, ne pa preko medijev. Ce ne gre drugace, preko odvetnika. RKC bi sicer marsikaj resila z odpravo celibata, saj bi se lahko marsikateri zupnik porocil s svojo "kuharico", ce zeli tudi s tajnikom, predvsem pa bi, kot mozje in ocetje lazje ucili in pridigali o ljubezni, morali, druzinskem zivljenju ter vzgoji otrok.... Verjetno se cerkveni veljaki v Vatikanu boje dedovanja s strani otrok...

  +4 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin