Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
9.04

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

škoda gasilci civilna zaščita dež Severna Primorska

Sreda, 25. 10. 2023, 9.04

6 mesecev

Močno deževje povzročalo težave v prometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
deževje Bohinj | Vodotoki na zahodu države so v kratkem času izrazito narasli. | Foto Neurje.si/Miha Žvegelj

Vodotoki na zahodu države so v kratkem času izrazito narasli.

Foto: Neurje.si/Miha Žvegelj

Sinočnje močno deževje je na severnem Primorskem povzročilo kar nekaj težav, predvsem v občinah Kobarid in Bovec, kjer so imeli veliko dela gasilci. Zaradi zemeljskega plazu je še vedno zaprta cesta iz Kobarida proti Italiji pred nekdanjim mejnim prehodom pri Robiču. Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprta cesta pri Zgornji Stahovici in podvoz na Pragerskem.

V občini Kobarid je sinoči hudourniška voda zalivala stanovanjski objekt v Vrsnem ter gostinski lokal v Starem selu, po posredovanju gasilcev PGD Kobarid so se razmere izboljšale. Gasilci pa so posredovali tudi v Kobaridu, kjer sta popustili strehi na stanovanjskem in poslovno-stanovanjskem objektu, so sporočili iz štaba civilne zaščite za Severno Primorsko.

Na montažni stanovanjski hiši v Trnovem ob Soči, ki je bila hudo poškodovana že ob poletnem vetrolomu, so gasilci poskrbeli za dodatno zaščito.

V občini Kanal ob Soči je bila zjutraj krajši čas zaprta cesta Kanal–Lig zaradi zemeljskega nanosa in večje drevesne korenine, a so pristojne službe cestnega podjetja in domači gasilci zadevo že uredili.

V občini Bovec so gasilci tamkajšnjega prostovoljnega društva sinoči posredovali v Čezsoči, kjer je meteorna voda zalivala klet stanovanjskega objekta, in v Bovcu, kjer je bil ogrožen stanovanjski objekt. Postavili so protipoplavne vreče, so še sporočili iz štaba civilne zaščite.

Težave tudi v drugih delih države

Zaradi poplavljenega cestišča v Podvozu na Pragerskem je za osebna vozila zaprta cesta Slovenska Bistrica-Ptuj. Zaprta je tudi cesta Stahovica-Kamniška Bistrica pri Zgornji Stahovici.

Po podatkih republiškega centra za obveščanje so ponoči v naselju Rakovica v občini Kranj gasilci s poplavnimi vrečami preusmerili vodo.

Ne spreglejte