SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miro Cerar: Neupravičeni dodatki niso razlog za hujše sankcije

0

termometer

Interpelacija zoper zunanjega ministra Karla Erjavca je pavšalna in kot takšna neutemeljena, je danes ocenil premier Miro Cerar.

Tudi neupravičeno izplačevanje dodatkov za stalno pripravljenost na nekaterih fakultetah Univerze v Ljubljani po njegovih besedah ni razlog za razmišljanje o "hujših sankcijah" zoper ministre.

Cerar je v izjavi za javnost pred vladnim posvetom na Brdu pri Kranju poudaril, da iz interpelacije zoper Erjavca ne izhaja nič takšnega, kar bi utemeljevalo kakršen koli razlog za zamenjavo ministra. Zato Cerar verjame, da ga bo koalicija enotno podprla in zavrnila interpelacijo.

Trdna vladna ekipa Vladna ekipa je po zagotovilih predsednika vlade trdna. Do ponedeljka Cerar od ministrov sicer pričakuje poročila s predstavitvami dosedanjih dosežkov. Kot je poudaril v izjavi za medije, je analiza dela ministrov "povsem normalna praksa", na podlagi te analize pa bo videl, ali je treba "kje kakor koli ukrepati". Do konca meseca nameravajo za vsako ministrstvo oblikovati tudi "zelo jasne prioritete" v letu 2016.

Cerar je ob tej priložnosti komentiral tudi nadaljevanje policijske stavke. Kot je dejal, je vladna pogajalska skupina v stalnem stiku z vodstvi sindikatov. Ponovil je, da je vlada v minulem letu že v marsičem izkazala podporo policiji, zato meni, da "razlogov za nadaljevanje stavke ni".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin