Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2014,
17.31

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Igor Lukšič Gregor Virant koalicija

Ponedeljek, 3. 2. 2014, 17.31

5 let, 7 mesecev

Ministrski kandidati na svetlem šele konec tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Imena novih ministrskih kandidatov za zdravje in za gospodarstvo bodo znana do konca tedna, napovedujejo v koaliciji.

Prvak DeSUS Karl Erjavec je dejal, da sta se s predsednico vlade Alenko Bratušek dogovorila glede nekaterih možnih imen. Menjava resorjev še vedno ni izključena, končna razdelitev bo po Erjavčevih besedah odvisna od pogovorov v torek in sredo.

Erjavčevo otepanje Predsednik stranke upokojencev se sicer otepa zdravstvenega resorja, hkrati pa zagotavlja, da imajo v DeSUS več kandidatov tako za zdravstveni kot gospodarski resor in tudi za področje Slovencev v zamejstvu in po svetu.

Virant: Ministra čimprej Državljanska lista je zaradi vremenskih razmer odpovedala sejo sveta stranke, na kateri naj bi razpravljali o osnutku nove koalicijske pogodbe. Notranji minister in predsednik DL Gregor Virant je sicer v zadnjih tednih večkrat dejal, da bi morali čim prej imenovati ministra za zdravje in gospodarstvo.

Židan namesto Lukšiča Enako je poudarjal predsednik Socialnih demokratov Igor Lukšič, ki se kolegija pri predsednici vlade, ta običajno poteka ob ponedeljkih dopoldne, zaradi vnaprej dogovorjenih obveznosti ni udeležil. Nadomeščal ga je podpredsednik SD in kmetijski minister Dejan Židan. Lukšič nam je pred sestankom sicer dejal, da pričakuje imena dobrih kandidatov.

Levičarske poze Lukšiča smo še vprašali, ali je dobil kakšen odziv iz Pozitivne Slovenije na njegov sobotni govor na konferenci SD na Otočcu. "Odzivov ni," nam je odgovoril. Lukšič je namreč PS Alenke Bratušek označil za zagovornico kapitalskih struktur in za stranko desne sredine, kar naj bi se pokazalo z odločitvijo, da se PS pridruži evropskim liberalcem (ALDE). Pred tem je PS, tako pravi Lukšič, koketirala s široko sredino in se "preoblačila v levičarske poze".

Blokada Šoltesa, tišina o gospodarskem ministru Ministrstvi za zdravje in gospodarstvo sta sicer brez prvega človeka že več kot dva meseca, od takrat, ko sta odstopila Tomaž Gantar (DeSUS) in Stanko Stepišnik (PS). Za funkcijo zdravstvenega ministra je bilo v javnosti omenjenih več kandidatov. Najbolj je odmevala kandidatura nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa, ki ga je "blokiral" Lukšič. Na drugi strani v zadnjih tednih mediji niso omenjali imen kandidatov za gospodarskega ministra.

Ne spreglejte