Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
14.31

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

4

Natisni članek

Alenka Bratušek Iztok Purič

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 14.31

4 leta, 7 mesecev

Minister v odstopu: Z Bratuškovo nimava nobenih sporov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

4

Iztok Purič | Foto STA

Foto: STA

Iztok Purič, ki je v petek sporočil, da odstopa s položaja ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, se je danes kritično odzval na nekatera namigovanja o razlogih za svojo odločitev. Kot je dejal, med njim in predsednico SAB Alenko Bratušek ni nobenega spora. Ocenil pa je, da je bila ureditev informacijskega sistema zelo stresna.

Purič je ob robu današnje seje DZ spomnil, da si je ob nastopu mandata zastavil nekaj temeljnih nalog, med katerimi je bila prioriteta ureditev informacijskega sistema službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je bila pogoj za bolj gladko črpanje evropskih sredstev. "To je bilo obdobje stresa in težkih naporov, zlasti sodelavk in sodelavcev," je opisal Purič.

Po njegovih besedah po tej "etapni zmagi" človek potrebuje čas za premislek in tako je dozorela njegova odločitev o odstopu. Odstopno izjavo je že predal premierju Marjanu Šarcu.

Alenka Bratušek | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Osebnih razlogov za odstop ne želi pojasnjevati

Medtem so se v javnosti pojavila različna ugibanja o razlogih za Puričev odstop. Eno je, da naj bi s položaja odšel zaradi nesoglasij v stranki, zlasti z Bratuškovo. Purič je bil do takih ugibanj v današnji izjavi kritičen, saj, kot je pojasnil, med njim in predsednico stranke ni nobenega spora, osebnih razlogov, zaradi katerih odstopa, pa da ne bo pojasnjeval v podrobnosti.

Na vprašanje, ali je ves čas vedel, da bo s položaja odstopil ob določenem času in mandata ne bo izpeljal do konca, je Purič odvrnil, da ne. "Stvar sem vzel zelo resno," je zatrdil.

Po njegovi oceni so razmere v omenjeni vladni službi trenutno dobre, po njegovih besedah je z zaposlenimi imel dobre odnose. Prepričan je, da bo delo v resorju teklo normalno naprej. Ob tem sicer še ni znano, kdo bo Puričev naslednik.

Iztok Purič
Novice Nepričakovan odstop. Neuradno: Purič naj bi bil že dalj časa v sporu z Bratuškovo.
Ne spreglejte