SiolNET. Novice Slovenija
1,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Milanović dal košarico Pahorju: Imam nepredvidene obveznosti

1,60

termometer

Borut Pahor Zoran Milanović | Hrvaški predsednik Zoran Milanović in predsednik republike Borut Pahor leta 2021 na srečanju voditeljev pobude Brdo-Brioni. | Foto: STA
Hrvaški predsednik Zoran Milanović in predsednik republike Borut Pahor leta 2021 na srečanju voditeljev pobude Brdo-Brioni. Foto: STA

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je odpovedal za danes napovedano srečanje s slovenskim kolegom Borutom Pahorjem, ki je bilo predvideno ob robu slovesnosti ob 30-letnici Zveze slovenskih društev na Hrvaškem. Kot so sporočili iz urada hrvaškega predsednika, je Milanović udeležbo na slovesnosti odpovedal zaradi nenačrtovanih obveznosti v Zagrebu.

Iz Milanovićevega urada so pojasnili zgolj še, da bo na slovesnosti kot odposlanka predsednika sodelovala njegova svetovalka za človekove pravice in civilno družbo Melita Mulić.

Pahor in Milanović naj bi danes na slovesnosti ob jubileju Zveze slovenskih društev na Hrvaškem nastopila kot slavnostna govornika. Pahor je kljub Milanovićevi odpovedi udeležbe na poti na Reko. Njegov obisk je v prvi vrsti namenjen počastitvi 30-letnice delovanja zveze, so poudarili v Pahorjevem uradu.

Zvezi bo vročil tudi zahvalo predsednika republike za predano delo za slovensko skupnost na Hrvaškem in neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenske kulture in maternega jezika ter zavzeto delovanje za vsestranski razvoj Slovencev na Hrvaškem in sožitje med sosednjima narodoma in državama, so še napovedali.

Pahor ne vidi težave

Zatem naj bi imela predsednika Slovenije in Hrvaške dvostransko srečanje, na katerem naj bi se po napovedih iz Pahorjevega urada posvetila pregledu aktualnih dvostranskih in evropskih vprašanj ter izmenjala stališča o razmerah v Ukrajini, njihovih učinkih na regijo Zahodnega Balkana in kredibilnost širitvenega procesa Evropske unije.

V odpovedi današnjega srečanja Pahor ne vidi težave, so še pojasnili v predsednikovem uradu. Spomnili so, da sta se predsednika sestala konec aprila v Zagrebu. Tedaj sta se med drugim dogovorila tudi za naslednje srečanje voditeljev pobude Brdo-Brioni, ki naj bi potekalo v Sloveniji.

golob Novice Golob pri Štefančiču: To je bil pogoj za vodenje državnega zbora #video hiša požar Novice Inflacija in drag bencin: protestniki zažigali hiše poslancev in ministrov Robert Pavšič Novice Je Robert Pavšič s svojo izobrazbo primeren za generalnega sekretarja DZ? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin