Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Milan Zver SDS politika

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 10.33

8 let

Milan Zver: To se ne bo dobro končalo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Delovanje vlade Mira Cerarja kaže, da njena politika ne bo bistveno drugačna kot v vladah Alenke Bratušek in Boruta Pahorja, pravi podpredsednik SDS in evropski poslanec Milan Zver.

Po tem ko je SDS v soboto napovedala oblikovanje alternative vladi Mira Cerarja, je Milan Zver dejal, da Cerarjeva vlada nadaljuje politiko distribucije in povišuje davke, namesto da bi zagotovila pogoje za zagon gospodarstva. "Države blaginje ne moremo graditi na zadolževanju in povečevanju proračunskega primanjkljaja.

Skrajna levica zaustavlja privatizacijo Zveru se zdi neverjetno, da Cerar ne more najti gospodarskega ministra, kritičen pa je bil tudi do kadrovskih menjav in do tega, da naj bi vlada zaustavila privatizacijo. "Vlada je očitno prisluhnila sindikatom in skrajnemu levemu polu slovenske politike, ki zahtevajo strategijo privatizacije. To pomeni ponovni odlog privatizacijskega procesa."

Zver dejal, da je nizka podpora vladi na začetku mandata nenavadna, kar pripisuje slabemu delu vlade že na začetku mandata. "To se ne bo dobro končalo," je dejal Zver in dodal, da bi lahko že prihodnje leto bile nove volitve.

Umazano dejanje in klofuta za parlament O začasni vrnitvi mandata predsedniku SDS Janezu Janši je Zver dejal, da je državni zbor od ustavnega sodišča dobil klofuto in da je šlo pri odvzemu mandata za "umazano dejanje".

Kdo samotno jaha na politični sceni? SDS je "samotni jezdec" pri varovanju tradicije osamosvajanja in demokratičnih vrednot, trdi Zver. Danes te vrednote niso več v središču, dodaja. Omenil je nepraznovanje obletnice padca Berlinskega zidu in ustanovitve demokratične koalicije Demos. "Marsikdo bi danes raje videl, da je Slovenija bolj povezana s Kremljem kot z Brusljem."

O sobotnem posvetu SDS in sejah organov stranke je Zver dejal, da so nekateri pričakovali nezaupnico predsedniku Janši, "čeprav je bilo to popolnoma nerealno pričakovanje, glede na to, da se je SDS postavila za svojega predsednika".

Kdo komu leze v naročje in kaj ni pravično Kako Zver odgovarja na vprašanje o "ohlajenih odnosih" na desnici, ki je na julijskih volitvah doživela hud poraz? Stranka SDS je že dve desetletji najmočnejša politična sila na desnici in je stabilna stranka, na katero "nevidna omrežja" nimajo vpliva in moči, odgovarja Zver tudi na vprašanje, ali bo SDS spremenila politiko do NSi in SLS.

Vodja poslanske skupine Nove Slovenije Matej Tonin je nedavno govoril o osvobajanju krščanskih demokratov od SDS, a Zver pravi, da bi lahko rekli drugače - da ta stranka "leze v naročje komu drugemu" in da je to napačna strategija. "Napadi in strašenje s patronatom SDS na desni sredini ni pravično," pravi Zver.

Želimo si sodelovanja na desnosredinskem polju, a si želimo tudi večje odprtosti do nas, pravi Zver. Ne izključuje možnosti, da bi tudi na desni sredini nastala kakšna nova stranka, kar bi v SDS pozdravili.

Ne spreglejte