Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
20. 10. 2015,
9.14

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maša Kociper

Torek, 20. 10. 2015, 9.14

5 let, 8 mesecev

Maša Kociper kot svetovalka Alenke Bratušek zaračunala delo, ki ga ni opravila

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maša Kociper je prek svojega zavoda takoj po propadu poslanske skupine ZaAB sklenila novo svetovalno pogodbo.

S propadom poslanske skupine ZaAB je propadla tudi pogodba Potenciala, zavoda podpredsednice ZaAB Maše Kociper, za svetovanje tej poslanski skupini. Novo pogodbo za svetovanje je nemudoma sklenila s poslansko skupino nepovezanih poslancev, v katero so se združili predsednica ZaAB Bratuškova, članica te stranke Mirjam Bon Klanjšček in nekdanji poslanec SMC Bojan Dobovšek. Nova pogodba, ki traja do konca letošnjega leta, je "težka" 7.350 evrov bruto, v Dnevniku pišeta Meta Roglič in Blaž Petkovič.

Njena urna postavka 103 evre bruto Nekdanja poslanka ZaAB je prvo pogodbo o svetovanju poslanski skupini svoje stranke sklenila 1. aprila letos, njena vrednost je znašala 9.888 evrov bruto. Še pred potekom te štirimesečne pogodbe je prek zavoda Potencial sklenila novo v enaki višini – veljati je začela avgusta in naj bi trajala do konca letošnjega leta. Ker je poslanska skupina ZaAB medtem razpadla, je bil Potencialu izplačan le del omenjenega zneska (2.472 evrov), za razliko pa je zavod podpisal novo pogodbo s poslansko skupino nepovezanih poslancev.

In kaj je Maša Kociper naredila za omenjene zneske? Iz poročil, ki jih je predložila parlamentu, je razvidno, da je za 24 ur dela na mesec (kar znese tri delovne dneve) zaračunala 2.472 evrov bruto. To pomeni, da je njena urna postavka znašala 103 evre bruto, pri čemer je zaračunala tudi sodelovanje na zunanji seji poslanske skupine ZaAB v Goriških brdih, na kateri je sploh ni bilo.

Möderndorfer podpisal poročila o opravljenih storitvah Kociprove Jani Möderndorfer, ki je kot takratni vodja poslanske skupine ZaAB podpisal poročila o opravljenih storitvah Kociprove, pravi, da za njeno odsotnost v Goriških brdih ni vedel, saj tudi njega na tem sestanku ni bilo. "Kociprova je delala z Alenko Bratušek in predlog predsednice ZaAB je bil, da bo strokovno sodelovala in pomagala poslanski skupini. Sam se s tem nisem veliko ukvarjal. Upošteval sem želje Bratuškove," je povedal Möderndorfer. Za pojasnila v zvezi s svetovanjem Kociprove smo se obrnili na poslansko skupino nepovezanih poslancev, kjer zadeve niso želeli komentirati. Obrnili smo se tudi na službo za odnose z javnostjo državnega zbora in Mašo Kociper. Njihova pojasnila še čakamo.

Ne spreglejte