SiolNET. Novice Slovenija
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marjan Šarec: Za zdaj verjamem Cerarjevi presoji #video

0,50

termometer

Premier Marjan Šarec je afero z izdelavo makete za izgradnjo drugega tira med Koprom in Divačo danes komentiral z besedami, da gre "predvsem za stvar SMC iz prejšnjega mandata". Kot je ob robu vrha EU in Arabske lige dejal za TV Slovenija, pa za zdaj verjame presoji predsednika SMC Mira Cerarja, ki je dejal, da ministru iz njegove stranke zaupa.

Predsednik SMC in Cerar je v četrtek po pogovoru z Lebnom namreč dejal, da mu je slednji zagotovil, da ni storil nič nezakonitega. "Verjamem, da ni zlorabil mojega zaupanja," je podaril Cerar.

Jure Leben Novice Kaj razkrita dokumentacija pove o krojačih spornega posla z maketo? #video

Cerar: Prav je, da pristojni organi to svojo nalogo čim prej opravijo

Kot je povedal, bodo v SMC politično odgovornost za domnevna kazniva dejanja pri poslu z maketo ugotavljali po končani kriminalistični preiskavi. "Razumem, da je namen policijske preiskave prav ta, da se zadeva razišče, in prav je, da pristojni organi to svojo nalogo čim prej opravijo do konca," je dejal.

Jure Leben Novice Sporna maketa: Leben in Šarec molčita, posel bi bil lahko dogovorjen vnaprej #video

Je bil posel dogovorjen vnaprej?

V medijih so se namreč pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki nakazujejo, da naj bi bil posel z maketo dogovorjen vnaprej. Posel v zvezi z maketo je pod drobnogled vzela tudi policija, ki preiskuje domnevna kazniva dejanja med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018.

V preiskavi so se znašli direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko in še trije uslužbenci direkcije, več medijev pa je v zadnjih dneh objavilo dokumente oziroma spletna dopisovanja, ki kažejo, da so se pogovori glede posla vodili na precej višjih ravneh.

Alenka Bratušek Posel danes Bratuškova: Namesto maket projekt drugi tir delamo v naravi

Iz vrst opozicije so se zvrstili pozivi k politični odgovornosti, prst je bil največkrat uperjen v nekdanjega državnega sekretarja na infrastrukturnem ministrstvu Lebna, ki danes zaseda položaj okoljskega ministra, pa tudi nekdanjega premierja Cerarja, danes zunanjega ministra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin