Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 2. 2012,
8.42

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

gradnja fakulteta tožba

Nedelja, 12. 2. 2012, 8.42

1 mesec, 2 tedna

Mariborska medicinska fakulteta na sodišču z odškodninsko tožbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborska medicinska fakulteta, ki so jo po številnih zapletih junija lani le začeli graditi, je priča prvemu sodnemu postopku.

Strokovnjakinja za javna naročila, ki jo je februarja lani najela fakulteta, namreč terja denarno odškodnino. Na univerzi pojasnjujejo, da so pripravljeni skleniti poravnano, drugače pa bodo počakali na odločitev sodišča.

Podjetje SIB zahteva plačilo 15.000 evrov Na Univerzi v Mariboru so potrdili poročanje časnika Dnevnik, da podjetje SIB s tožbo zahteva plačilo 15.000 evrov za svetovanje v postopku javnega naročila za izgradnjo medicinske fakultete.

Kot pojasnjujejo, je fakulteta imenovala Darjo Čerič iz podjetja SIB kot zunanjo sodelavko strokovne komisije za svetovanje pri izboru pri postopku javnega naročila, a je ta predčasno odpovedala naročilo in vrnila vso dokumentacijo. "Tožeča stranka za delo, ki ga je opravila v času od 21. februarja 2011 do 25. februarja 2011 do 7.45 ure zjutraj, nikakor ne more zahtevati plačila v tako visokem znesku. Tožena stranka ji je bila pripravljena priznati 25 ur dela po vrednosti urne postavke 300 evrov bruto, s čimer pa se tožeča stranka ne strinja in tako tudi ni bila pripravljena skleniti sodne poravnave."

Sodelovanje naj bi prekinila fakulteta Po poročanju Dnevnika pa Čeričeva ni sama prekinila sodelovanja, ampak naj bi to storila fakulteta, potem ko naj bi strokovnjakinja spisala za fakulteto "neprijetno" mnenje. V svojem poročilu naj bi namreč ocenila, da bi bilo treba razpis za gradnjo fakultete razveljaviti, saj so bile oddane ponudbe nepravilne in nepopolne. Med njimi tudi ponudba gradbene naveze Begrad-Granit, s katero je fakulteta sklenila pogodbo za gradnjo.

Na univerzi pripravljeni kleniti poravnavo v višiini 7500 evrov Na univerzi pravijo, da so še vedno pripravljeni skleniti poravnano v višini 7500 evrov. V kolikor tožeča stranka tega ne bo pripravljena sprejeti, pa bo univerza počakala na odločitev sodišča o utemeljenosti tožbenega zahtevka. Po poročanju Dnevnika bo glavna obravnava v zadevi 19. aprila, ko naj bi pričal tudi sedaj že nekdanji dekan medicinske fakultete Ivan Krajnc.

Stavba naj bi bila končana februarja 2013 Gradnja fakultetne stavbe na desnem bregu Drave nedaleč od Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bi se po prvih načrtih morala pričeti že leta 2009, a se je zapletlo najprej pri pripravi dokumentacije nato pa še pri izbiri podjetja, ki mu bo poverjen ta večmilijonski posel. Univerza je na koncu izbrala podjetji Begrad in Granit, ki sta konec junija lani tudi začeli z gradnjo.

Stavba naj bi bila končana februarja 2013, prve študente pa naj bi sprejela že jeseni istega leta. Kot so za STA zatrdili na univerzi, "gradnja poteka v skladu z načrti in terminskim planom, dejstvo pa je, da morajo izvajalci svoje delo prilagajati trenutno zelo neugodnim vremenskim razmeram".

Univerza zanika namigovanja o zvišanju stroškov investicije Čeprav je neuradno slišati, da naj bi se stroški investicije zvišali, na univerzi to zanikajo. "Finančni okvir investicije ostaja enak že od začetka, stroški investicije pa se do sedaj niso povišali," so poudarili.

Projekt je bil ob podpisu pogodbe za gradnjo ocenjen na 39,8 milijona evrov. Od tega naj bi 25 milijonov prišlo iz evropskih sredstev, ostalo pa naj bi zagotovila država.

Ne spreglejte