Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2015,
12.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

Maja Makovec Brenčič kandidatura Miro Cerar Dejan Židan Janko Veber Klavdija Markež Stanka Setnikar Cankar

Ponedeljek, 20. 4. 2015, 12.31

5 let, 5 mesecev

Maja Makovec Brenčič resna kandidatka za ministrico (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Maja Makovec Brenčič je resna kandidatka za ministrico za izobraževanje, so nam potrdili v kabinetu predsednika vlade. Dokončne odločitve sicer še ni, ker pogovori z drugimi kandidati še potekajo.

Informacijo o morebitni ministrski kandidaturi profesorice na ljubljanski ekonomski fakulteti je v izjavi novinarjem v državnem zboru, kjer je odgovarjal na poslanska vprašanja, potrdil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

"Iskanje novega šolskega ministra oziroma ministrice prihaja v zadnjo fazo. Pričakujem, da bom morda že do konca tedna imel ustreznega kandidata. Tudi z Majo Makovec Brenčič sem opravil razgovor. Bila je ena od tistih, s katerimi sem se do zdaj o tem pogovarjal."

Predsednik vlade ne želi diskriminirati Cerar bo sicer opravil še nekaj pogovorov. Upa, da mu bo do konca tedna uspelo sprejeti "to zahtevno odločitev". O podrobnostih pogovorov z morebitnimi kandidati Cerar ni želel govoriti, tudi o tem ne, ali ga je Makovec Brenčičeva prepričala, ker bi "s tem na nek način diskriminiral preostale kandidate v postopku".

Dejan Židan išče naslednika Janka Vebra Cerar je odgovoril tudi na vprašanje o iskanju naslednika Janka Vebra na čelu obrambnega ministrstva. Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov, ki po koalicijskem dogovoru zasedajo ta resor, je predsedniku vlade dejal, da v SD preučujejo imena kandidatov. "Tudi to odločitev pričakujem v tem ali prihodnjem tednu," napoveduje Cerar.

Premier že dva tedna drugič letos išče primernega kandidata, ki bo zapolnil izpraznjeno mesto ministra za izobraževanje, znanost in šport.

V enem mesecu dva odstopa Saga z iskanjem šolskega ministra se je začela v začetku marca, ko je Supervizor razkril, da je takratna ministrica Stanka Setnikar Cankar poleg redne plače od leta 2003 zaslužila še 636 tisoč evrov honorarjev.

Po njenem odstopu je položaj za rekordno kratek čas prevzela poslanka SMC Klavdija Markež. Čeprav je veljala za kredibilno kandidatko, je Markeževa po komaj treh dneh po prevzemu poslov zaradi plagiata magistrskega dela odstopila.

Cerar novega ministra išče v stranki in zunaj nje Cerar zdaj opravlja nov krog pogovorov s primernimi kandidati, novega ministra pa išče tako med člani stranke kot zunaj nje, v širši strokovni javnosti. Maja Makovec Brenčič je sicer prorektorica Univerze v Ljubljani za prenos znanja in profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti.

Ne spreglejte