SiolNET. Novice Slovenija
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Magistrski program ljubljanske ekonomske fakultete med najboljšimi na svetu

0,80

termometer

Ekonomska fakulteta
Foto: Bor Slana

Magistrski program International Master in Business and Organisation (IMB) Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani se je uvrstil na Financial Times lestvico 100 najboljših programov na svetu s področja Master in Management. Program je uvrščen na 83. mesto.

Elementi, ki vplivajo na razvrstitev, so program, učitelji, stiki s poslovno skupnostjo in internacionalizacijo, zaposljivost in plača diplomantov po zaključku študija in tri leta pozneje. Na ljubljanski ekonomski fakulteti so še posebej ponosni na dejstvo, da je program po kriteriju kakovosti glede na šolnino in dolžino študija prepoznan kot drugi najboljši izmed vseh fakultet na lestvici.

študentski domovi Novice Študentov vse manj. Sobe v domu ni več težko dobiti. #video

Program IMB je lani praznoval 25 let obstoja. Dolga leta se je razvijal pod vodstvom Janeza Prašnikarja, ki je za uvrstitev med sto najboljših programov na svetu dejal, da "je rezultat trdega dela vseh sodelujočih v programu v zadnjih 25 letih njegovega delovanja. Hkrati je ta uspeh velik izziv za naprej", so sporočili s fakultete.

Polona Domadenik, ki program vodi od leta 2017, pa je ob tem poudarila, da "uvrstitev na lestvico prinaša ne le veliko čast, temveč tudi odgovornost do sedanje in vseh prihodnjih generacij diplomantov".

Študentje fakultete Alma mater Europaea Novice Brez znanja slovenščine tuji študentje ne morejo do diplome #video

Za dekanjo Ekonomske fakultete Metko Tekavčič ta uvrstitev prestavlja hkrati priznanje dolgoletnim naporom fakultete, da skupaj z vsemi deležniki ustvarjajo, vzdržujejo in nadgrajujejo kakovost.

Program je v 25 letih zaključilo 774 študentov. Diplomanti programa med drugim danes predstavljajo ključne kadre v vodilnih slovenskih podjetjih, kot so Zavarovalnica Triglav, Gorenje, NLB, Mercator in Petrol, nekateri med njimi pa so zaposleni tudi v svetovnih multinacionalnih podjetjih, kot so Google, BMW in Adidas, so še zapisali na ekonomski fakulteti.

soba Novice Kako praktično in edinstveno opremiti študentsko domovanje? #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 44
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin