SiolNET. Novice Slovenija
1,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Madžarski trgovec z lesom ogoljufal tudi tuja podjetja #video

1,12

termometer

Madžarski trgovec, ki je ogoljufal slovenske gozdarje in predelovalce lesa, je opeharil tudi italijanska in hrvaška podjetja. V Sloveniji je kupoval les, ga predelal v sekance, jih prodal in pobral zaslužek, pretkane posle pa opravlja po vsej Evropi. Njegova mreža ima podružnice tudi v Veliki Britaniji, na Češkem in Madžarskem. Račun v Sloveniji so mu znova blokirali šele v petek, čeprav je slovenska podjetja okradel že pred dvema letoma.

''Dogovorili smo se za okoli tisoč ton robe, na koncu smo mu je dobavili samo 500,'' je povedal Mitja Benčič iz Avtoprevozništva Benčič, ki je za podjetje Overal prevažal les. Njihova zgodba je enaka kot pri podjetju Branal - poravnana sta bila le prva dva računa, izgovori za tretjega podobni kot pri podjetju Branal, da je odgovorna oseba bolna, da ni imel časa in podobno, poročajo v oddaji Danes na Planetu.

hlodi Novice Trgovec z lesom slovenska podjetja ogoljufal za 350 tisočakov #video

Dolgujejo mu še 21 tisoč evrov, poleg tega so zaradi posla zavrnili druge stranke, plačati so morali delavce. Še vedno upajo, da bodo denar nekoč videli, a se pri tujih podjetjih običajno zaplete.

Sedež podjetja madžarskega trgovca je zdaj v Novi Gorici, nekoč pa je bil v Sežani. Na tem naslovu ima novo podjetje prvotni lastnik Overala Antonio Pozza. Gre za podjetje SLG, d. o. o., ki je imelo v zadnjem letu desetkrat blokiran račun, zadnjič prejšnji petek. Na telefon jih ni mogoče priklicati. Lastniki objekta pred kamero tega niso želeli komentirati, so pa povedali, da ne enega ne drugega niso videli že dolgo.

Hlodi Novice Zaradi zakonodaje lahko slovensko podjetje pozabi na 185 tisoč evrov #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin