SiolNET. Novice Slovenija
3,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Luka se je oglasil!"

3,68

termometer

kamenček strunjan
Foto: Krajinski park Strunjan

Tako se začne sporočilo Krajinskega parka Strunjan, ki je v zadnjih tednih prek družbenih omrežij in medijev (tudi našega) iskal mladega ljubitelja narave, Luko iz Ljubljane. Ta je iz parka pomotoma odnesel kamenček, nato pa ga po pošti poslal nazaj in s svojim spoštljivim odnosom do narave ganil upravljavce parka.

Luko so zdaj našli. Kot so zapisali v parku (celotna objava spodaj), obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani, kjer se šola za naravovarstvenega tehnika.

"V šoli njegovo ljubezen do naše naravne dediščine in varstva okolja še dodatno bogatijo s svojim modernim pristopom. Kamenček je pomotoma odnesel iz Krajinskega parka Strunjan ob zavzetem delu na strokovni šolski ekskurziji," pravijo v upravi parka, kjer so se zdaj z Luko dogovorili, da se bo v kratkem ponovno oglasil v Strunjanu. "Skupaj bomo na njegovo željo kamenček odnesli na kraj, kjer ga je našel, za izjemno gesto pa ga bomo nagradili, kakor smo obljubili."

Strunjan Trendi V Strunjanu močno ganjeni nad gesto dečka iz Ljubljane #video

Hvala, Luka!

Uprava parka se ob tem zahvaljuje Luki, ker "nas je utrdil v prepričanju, da lahko skupaj stvari obrnemo na bolje".

"Naj nam bo Lukovo dejanje, napori mnogih posameznikov, ki svoj čas posvečajo ohranjanju narave, ter trud, ki ga razne organizacije vlagajo v vzgojo in ozaveščanje najmlajših, vsem v vzor."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin