SiolNET. Novice Slovenija
1,46

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Luka Juri si želi med italijanske poslance v Rim

1,46

termometer

Luka Juri
Foto: STA

Luka Juri, nekdanji poslanec državnega zbora, zdaj pa direktor Pokrajinskega muzeja Koper, bo marca kandidiral na italijanskih parlamentarnih volitvah.

Luka Juri bo kot predstavnik italijanske manjšine zunaj matične države kandidiral na listi + Europa, ki jo vodi Emma Bonino. V tej skupini bo izvoljenih 12 poslancev, poročajo Primorske novice.

Kot pravi Juri, se je v programu liste stoodstotno prepoznal, prav tako pa ga je navdihnila Boninova kot oseba. Ta je bila v preteklosti med drugim tudi italijanska zunanja ministrica. Juri je za Primorske novice pojasnil, da ga bolj kot slovenska politika zanima evropska. "Menim, da ni več učinkovito iskati odgovorov na sodobne izzive znotraj nacionalnih okvirov, pač pa jih je treba reševati širše, znotraj Evrope," je dejal Juri.

Listo + Europa naj bi po predvolilnih napovedih volilo od enega do treh odstotkov italijanskih volivcev.

Teoretične možnosti izvolitve obstajajo

Juri za izvolitev med poslance v Rimu računa predvsem na glasove predstavnikov italijanske manjšine v Istri. Tam je sinoči tudi predstavil volilni program.

Od leta 2008 do leta 2011 je bil poslanec v slovenskem parlamentu, kjer je zastopal stranko Socialnih demokratov. Njen član ni že več let.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mateju@yandex.com / 13.02.2018. ob 17:58 +1 0

  klasični komunist. kjer je evro tam je on. zakaj kandidira za italijanski parlament če ne verjame v nacionalne okvire niti ni pomembno. važno da bo plača redna.

  +1 0
 • milanček / 13.02.2018. ob 18:03 +1 0

  bravo jure, Italjani te bodo takoj pihnil, a misliš , da so take ovce kot smo mi, sebe izzuzamem! Dobro za nas Slovence , enga kućanovca manj!

  +1 0
 • amarita / 18.02.2018. ob 13:21 +1 0

  luca giorgi ,tako se bo imenoval v italiji sin komunisticnih starsev odrasel v boljseviskem duhu je ze prav da oddide i za njim bi morali se nekateri...

  +1 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin