SiolNET. Novice Slovenija
7,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski kriminalisti odkrili priročnik z navodili za spolno zlorabo otrok #video

7,54

termometer

Ljubljanski kriminalisti so končali preiskavo več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost otrok in mladostnikov prek spleta. Med drugim so odkrili priročnik z navodili, kako pristopiti do otroka in kako zakriti sledi zlorabe.

Dušan Merc Novice Ravnatelj končal na sodišču, ker naj bi pred spolnimi napadalci zaščitil učenki #video

Našli preko 400 tisoč datotek, ki prikazujejo zlorabe

V zadnjih dveh letih je policija v Sloveniji zaradi suma spolnih zlorab otrok s pomočjo spleta obravnavala preko 80 kaznivih dejanj, opravila 40 hišnih preiskav in zasegla 370 elektronskih naprav. Identificirali so več kot 30 slovenskih mladoletnikov, ki so bili žrtve zlorabe prek spleta, ali pa so storilci z otroki stopili v stik prek spleta, zloraba pa se je zgodila fizično.

Našli so preko 400 tisoč slikovnih in video datotek, ki prikazujejo spolno zlorabo otrok, ter 24 tekstovnih datotek, v katerih so zlorabe opisane.

Video: YouTube

Svein Ludvigsen Novice Nekdanji norveški minister naj bi spolno zlorabil migrante

Prijeli so tudi osumljenca, ki je v zadnjih desetih letih dekleta prek spleta nagovarjal k pošiljanju golih fotografij, z nekaterimi pa se je tudi srečeval in jih spolno zlorabil. 

Kot je povedal Robert Tekavec iz sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, je osumljeni, šlo naj bi za moškega, starejšega od 40 let, z družino, po dosedanjih ugotovitvah policije v 10 letih stopil v stik z med 100 in 150 otroki. Osumljeni je trenutno v priporu, preiskava pa se nadaljuje.

Spolno nadlegovanje Novice Žrtve spolnega nasilja v Franciji lahko prijave oddajo preko spleta

Napadalci stopajo v stik z žrtvami prek spletnih iger, družbenih omrežij, klepetalnic in forumov. Žrtve so velikokrat ustrahovane in zmanipulirane do te mere, da si jih storilci popolnoma podredijo.

Psihične posledice za otroke so tako hude, da lahko vodijo celo do samomora.

Starši, previdno!

Policija staršem svetuje, da se o tovrstnih nevarnostih z otroki odkrito pogovorijo in da imajo nadzor nad otrokovo uporabo interneta. Konkretno predlagajo, da otroci zvečer ne hodijo spat z mobilnimi telefoni in da v svojih sobah nimajo računalnikov.

Starše je policija tudi pozvala, naj bodo previdni pri objavi fotografij svojih otrok na spletu. Med gradivom storilcev so namreč odkrili mnogo fotografij razgaljenih otrok, ki so jih storilci pridobili na družbenih omrežjih.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 409
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin