SiolNET. Novice Slovenija
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Leben in Gašperšič na kazensko ovadbo odgovarjata s prijavo krive ovadbe #video

1,88

termometer

Okoljski minister Jure Leben in nekdanji infrastrukturni minister Peter Gašperšič, zoper katera je skupina, ki se zavzema za alternativno rešitev za drugi tir, vložila kazensko ovadbo, vračata udarec.

Zoper omenjeno skupino, v kateri je tudi Jože Duhovnik, bosta podala prijavo krive ovadbe, saj sta prepričana, da gre za zlorabo pravnega instituta.

Kot so pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor, bosta Gašperšič in Leben zoper vlagatelja podala prijavo krive ovadbe, saj sta prepričana, "da gre za neosnovane laži in zlonamerna podtikanja".

"Zloraba pomembnega pravnega instituta"

Nekdanji minister in njegov državni sekretar ocenjujeta, da gre za "zlorabo pomembnega pravnega instituta z namenom pridobivanja medijske pozornosti", so še dodali na ministrstvu.

Drugi tir maketa Novice Kazenska ovadba zaradi makete drugega tira #video

POP TV je v ponedeljek poročal, da je policija prejela kazensko ovadbo zaradi posla z maketo drugega železniškega tira Divača-Koper. Zoper Lebna, Gašperšiča in vodstvi direkcij za ceste in za infrastrukturo jo je vložila skupina, ki se zavzema za alternativno rešitev za drugi tir in v kateri je tudi Jože Duhovnik. Ti namreč ocenjujejo, da so ovadeni "kot kriminalna združba" zavajali nadrejene in slovensko javnost z lažnimi podatki o milijardnem projektu drugi tir.

Projekt drugi tir v minulih dneh javnost razburja predvsem zaradi makete, ki jo je prejšnja vlada predstavila marca lani. Leto dni pozneje so se namreč v medijih pojavila dopisovanja tedaj odgovornih za projekt, ki nakazujejo, da je bil posel z maketo dogovorjen vnaprej.

Posel v zvezi z maketo drugega železniškega tira med Divačo in Koprom je sicer pod drobnogled vzela policija, ki preiskuje domnevna kazniva dejanja med 1. julijem 2017 in 30. junijem 2018. V preiskavi so se znašli direktor direkcije za infrastrukturo Damir Topolko in še trije uslužbenci direkcije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin