SiolNET. Novice Slovenija
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lažni dopis: v UKC Ljubljana ne bodo zniževali plač

0,27

termometer

UKC Ljubljana
Foto: STA

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je bil obveščen o lažnem pozivu k znižanju plač, ki naj bi ga vodstvo zavoda poslalo zaposlenim in medijem. V UKC so poudarili, da gre za neresničen poziv, policijo pa so zaprosili, naj poišče avtorje, ki "si očitno želijo sejati razdor v kolektivu".

Kot je razvidno iz dopisa, zaposlene poziva, naj v teh izrednih dogodkih prostovoljno pristanejo na znižanje plače. To naj bi se zgodilo na vseh oddelkih z izjemo infekcijske klinike, kjer je preobremenjenost v zadnjih dneh največja, zato naj bi se po odloku kabineta predsednika vlade odločili, da infekcijski kliniki namenijo večji delež odobrenih sredstev.

"Menimo, da je srčnost in dobrodelnost v teh časih še kako pomembna, zato vaše zaposlene naprošamo za izpolnitev obrazca, ki ga prejmejo pri vas, za odobritev znižanje plače v višini 15 % za čas trajanja pandemije," je zapisano v dopisu, na katerem sta podpisana generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar in strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar.

Kot je UKC Ljubljana sporočil na družbenem omrežju Twitter, gre za lažen dopis, ki so ga že posredovali na policijo, pisci pa so očitno želeli sejati razdor v kolektivu. Ponarejen sicer ni celoten dopis, pač pa le odstavek, kjer je omenjeno znižanje plač, poroča 24ur, sicer pa gre za uradni dopis.

Italija koronavirus Novice 841 potrjenih okužb, število smrtnih žrtev narašča v domovih za starejše #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin