Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 7. 2018,
21.13

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

35

Natisni članek

Občina Radovljica spor zasebno zemljišče gradnja ceste

Torek, 31. 7. 2018, 21.13

5 let, 9 mesecev

Lastnik noče prodati zemlje, občina mu odgovarja z gradbenimi stroji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,02

35

Občina Radovljica namerava na Črnivcu pri Brezjah graditi občinsko cesto, in sicer kar na zasebnem zemljišču 76-letnega domačina. Čeprav lastnik zaradi prenizke kupne cene zemlje ne želi prodati, je namreč občina na njegovo zemljišče že pripeljala delovne stroje in začela pripravljalna dela.

Sporna pot, ki Tržič povezuje z naseljem Črnivec v občini Radovljica, poteka čez zasebno ozemlje Jožeta Vovka, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

Občina trdi, da ima cesto v posesti že več let

Radovljiška občina je po Vovkovih besedah zemljišče želela odkupiti za smešno nizko ceno. "Zadnja ponudba je bila šest evrov, za to ceno pa zemljišča ne dam," je dejal Vovk.

Čeprav se je odločil, da zemljišča ne bo prodal, je njegova odločitev na občini naletela na gluha ušesa. Občinski delavci so namreč pretekli teden na njegovi zemlji začeli vzdrževalna dela na makadamski cesti.

"Sanacijska dela tega odseka smo začeli, ker imamo to cesto v posesti že več kot sto let in imamo vso pravico, da saniramo ta del cestišča," je pojasnil župan občine Radovljica Ciril Globočnik

Odvetniki lastnika poudarjajo, da je zemljišče zasebna last

V odvetniški pisarni Zupanc, ki zastopa Vovka, medtem razlagajo, da sporna cesta v zemljiški knjigi ni vpisana kot javno dobro, občina pa ima v posesti pot, ki teče nekaj sto metrov višje.

Kljub temu so na občini prejšnji teden na zasebno zemljišče gospoda Vovka že pripeljali gradbene stroje. Občina želi cesto asfaltirati, Vovk pa tega ne bo dopustil. "Če bom primoran, se bom z avtom pripeljal sem, ga parkiral in sedel v njem. Pravzaprav nimam drugega izhoda," je dejal 76-letnik.

Radovljiški župan je pripravljen zvišati ceno za zemljišče

Vovk je zemljo pripravljen prodati, a po pošteni ceni. Da bi se izognili nevšečnostim, župan Radovljice pravi, da bodo ceno za zemljišče zdaj verjetno zvišali.

"Pripravljen sem na to, da bi se pogovarjali o zvišanju cene," je poudaril Globočnik in dodal, da se na občini z Vovkom že pogovarjajo. 

Vovk omenjene pogovore zanika. Da občina ni pristopila do njihove stranke, pa poudarjajo tudi v prej omenjeni odvetniški pisarni. Če bodo pogovori še naprej tekli v tem ritmu, občina na – za zdaj – zasebni zemlji še dolgo ne bo gradila, so še poročali na Planet TV.

Ne spreglejte