SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koprivnikar: Zaplet s policisti ne sme biti razlog za odpoved kolektivne pogodbe

0

termometer

Zaplet s policisti ne sme vplivati na odnose vlade s sindikatom in na urejanje tega področja, je v izjavi pred današnjo sejo vlade poudaril minister za javno upravo Boris Koprivnikar.

Zato po njegovem mnenju tudi ne more biti razlog za odpoved kolektivne pogodbe s policisti. To možnost so namreč v policiji dopustili. Sprva se sicer minister glede tega vprašanja ni želel opredeliti, saj je to vprašanje v domeni policije oz. ministrstva za notranje zadeve.

Sicer pa je spomnil, da je enostranska odpoved kolektivne pogodbe možna, v zakonodaji so tudi natančno napisani odpovedni roki in razlogi za odpoved.

Odnosi se zapletajo Odnosi med policisti in vlado, ki se že dlje časa neuspešno pogajajo, se v zadnjih dneh dodatno zapletajo. Potem ko se je izkazalo, da se je skupina policistov novembra lani dogovorila za prometno kontrolo nad ministrom Koprivnikarjem, so na policiji uvedli postopek izredne odpovedi sedmim policistom.

Med njimi je tudi predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, ki je že napovedal uporabo vseh pravnih sredstev proti tem ukrepom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin