SiolNET. Novice Slovenija
8,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerar: Anja Kopač Mrak mora do konca leta ...

8,88

termometer

Anja Kopač Mrak, Miro Cerar
Foto: STA

Premier Miro Cerar ni zahteval mojega odstopa, pričakuje pa izpolnitev zavez na področju socialne politike, je po sestanku s premierjem zatrdila ministrica za delo Anja Kopač Mrak.

Ministrica je po srečanju s premierjem ponovila oceno, da je že druga interpelacija zoper njo zloraba družinske tragedije v politične namene in tudi njen odstop v tem primeru ne bi ničesar spremenil. 

Zadovoljna je, kot pravi, da glede tega podobno meni tudi Cerar. Ta je po sodbi vrhovnega sodišča, ki je odločilo, da je bil odvzem velenjskih dečkov iz vrtca nezakonit ter da so njuni babici kršili ustavne pravice, zadevo označil za izredno resno. Ali pri svojem delu torej uživa njegovo polno zaupanje, bo povedal premier sam, je dejala Kopač Mrakova.

Od nje Cerar pričakuje izpolnitev zavez, ki jih je dala poslancem ob junijski interpelaciji, ter zavez iz koalicijske pogodbe.

To pričakuje tudi predsednik SD Dejan Židan. A je v izjavi novinarjem po skupnem srečanju pri predsedniku vlade poudaril, da s premierjem pričakujeta uresničitev obljub vseh ministrov, ne le ministrice za delo.

Cerar, Židan in Kopač Mrakova "so si bili v razpravi edini, da ponovljena interpelacija na odnose v koaliciji ne vpliva", so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

"A ob tem predsednik vlade Miro Cerar opozarja, da so pogoji, pod katerimi je koalicija ob prvi interpelaciji podprla ministrico Kopač Mrak, znani in jasni. Prisotni so se vnovič strinjali, da skladno z dogovorom ob prvi interpelaciji ministrica Kopač Mrak do konca leta uresniči že dane zaveze koalicijskim partnerjem ter predvsem državljankam in državljanom. Ministrstvu bodo za uresničitev danih zavez v prihodnjem letu namenili tudi več proračunskih sredstev, kar je razvidno iz predloga proračunskih dokumentov," so še poudarili.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin