Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2015,
14.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

vreme pomlad

Petek, 10. 4. 2015, 14.25

8 let

Konec tedna bo najbolj topel letos. Kako dolgo nas bo vreme razvajalo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste za popoldanski piknik? Današnji dan je namreč najbolj sončen in hkrati tudi najtoplejši v letošnjem letu. Prijetne temperature bodo vztrajale vse do ponedeljka.

Čeprav so nas nizke jutranje temperature še spominjale na zimo, pa bomo po prihajajočem koncu tedna lahko rekli, da smo že povsem zakorakali v pomlad. Temperature nad 20 stopinjami Celzija bodo vztrajale do ponedeljka, nato sledi dan premora, potem pa spet postopno segrevanje.

Najbolj sončen dan je sicer danes, za konec tedna pa bo po besedah dežurnega meteorologa Andreja Velkavrha manj jasnine. Predvsem v soboto bo tudi precej koprenaste oblačnosti.

Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, najvišje dnevne od 17 do 22, v soboto na severozahodu okoli 15 stopinj Celzija.

Padavine da, a zelo malo Tudi brez padavin ne bo šlo, čeprav bo teh zelo malo. Kratkotrajne plohe lahko pričakujemo predvsem v soboto proti večeru in v noči na nedeljo, pa tudi v nedeljo in ponedeljek popoldne.

Tudi prihodnji teden vremenoslovci večjih sprememb ne pričakujejo. Le v ponedeljek se bo nekoliko ohladilo v višinah, kar se bo nato poznalo pri temperaturah v torek. Te se bodo gibale med 15 in 20 stopinjami Celzija. A že od srede naprej bo šlo spet počasi navzgor, je pojasnil Velkavrh.

Kako izkoristiti konec tedna? Čeprav vreme v visokogorju ne bo nekaj posebnega, se lahko že ta konec tedna odpravite v hribe in se nadihate svežega zraka.

Za brezplačen fitnes se lahko odpravite v gozd in začnete spravljati les za prihodnje leto, vreme pa bo primerno tudi za obdelovanje vrtov.

Po nekaterih krajih po Sloveniji bodo organizirali tudi čistilne akcije. Lahko se pozanimate, ali jo organizirajo tudi v vašem kraju oz. organizacijo prevzamete v svoje roke. Tudi če boste le z družino uredili okolico in med sprehodom pobrali nekaj smeti, bo to bolje kot nič. Za nagrado pa si privoščite prvi letošnji piknik.

Če se boste odločili konec tedna preživeti na Obali, pa za tiste malo bolj pogumne še ena informacija: morje ima 12 stopinj Celzija.

Ne spreglejte