SiolNET. Novice Slovenija
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kmalu nova meja za brezstično plačevanje brez kode PIN

0,42

termometer

POS terminal. Plačilna kartica. | "Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko svoje kartice," so pojasnili v združenju. | Foto: Thinkstock
"Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko svoje kartice," so pojasnili v združenju. Foto: Thinkstock

Z junijem se bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, za katero ni potreben vnos številke PIN, dvignila s 25 evrov na 50 evrov. "Plačevanje z brezstičnimi karticami bo še hitrejše in preprostejše," so prepričani v Združenju bank Slovenije.

Z junijem bo vnos številke PIN potreben za potrjevanje brezstičnih plačil nad 50 evrov. Izjemoma jo bo treba vpisati za brezstična plačila pod 50 evrov, kadar bo takšna zahteva posameznega POS-terminala, so navedli v združenju.

Nekatere banke in hranilnice so zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic že ob njihovi uvedbi postavile dodaten limit za kartice oziroma skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Ta je tako odvisen od posamezne banke oziroma hranilnice in je določen kot seštevek zneskov zaporednih brezstičnih plačil, ki so bila izvedena brez vnosa številke PIN.

Internet, ethernet, internetni kabel, optika Digisvet Kdo se bo od maja veselil hitrejše "optike"? Robert Pavšič Novice Je Robert Pavšič s svojo izobrazbo primeren za generalnega sekretarja DZ? #video

Sprememba se bo v praksi uvedla postopoma

"Ko boste dosegli skupni znesek predhodnih zaporednih brezstičnih plačil brez vnosa PIN-številke, ki je pri vaši banki ali hranilnici določen kot limit, boste morali v nadaljevanju tudi pri plačilu zneska pod 50 evrov na prodajnih mestih na POS-terminalu vpisati PIN-številko svoje kartice," so pojasnili v združenju.

Sprememba dviga limita pri brezstičnem poslovanju se bo v praksi uvedla postopoma. Zaživela bo predvidoma do sredine junija, in sicer v odvisnosti od časovnice nadgradenj posameznih POS-terminalov.

Sandi Češko Novice Sandi Češko: Sam bi bil bolj oster do naših neposrednih tekmecev na volitvah #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin