Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 9. 2019,
14.32

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Kemis

Torek, 10. 9. 2019, 14.32

4 leta, 7 mesecev

Kemis: vrhniška občina ne pričakuje drugačne odločitve inšpektorjev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Občina Vrhnika je odločitev ministrstva za okolje in prostor, ki je kot drugostopenjski organ odpravilo odločbo inšpektorata za okolje in prostor za prepoved opravljanja dejavnosti Kemisa, pričakovala, je dejal župan Daniel Cukjati. V ponovljenem postopku nadzora pričakuje, da inšpektorji svojega mnenja ne bodo spreminjali.

Kot je pojasnil Cukjati, glede na vsebino odločbe dvomi, da bo inšpekcija v ponovljenem postopku odločila drugače. "Verjamem, da bo upoštevala mnenje občine, ki je že dve leti nespremenjeno: da so bili vsi v sklopu sanacije zgrajeni Kemisovi objekti črna gradnja," je dejal. Inšpekcija mora novo odločitev izdati v roku enega meseca.

Kemis lahko (za zdaj) nadaljuje delo

Ministrstvo je ob odpravi odločbe inšpektorata slednjemu zadevo vrnilo v ponovni postopek. Vse pravne posledice odločbe inšpektorata za Kemis so bile tako odpravljene in družba lahko nadaljuje delo.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc
Novice V Kemis znova prihajajo inšpektorji

Kot je v ponedeljek povedal direktor Kemisa Boštjan Šimenc, bi odpadke lahko začeli sprejemati do konca tedna. Dodal je, da so za odločitev ministrstva izvedeli prek odločbe gradbene inšpekcije, ki so jo prejeli v ponedeljek.

Gradbena inšpekcija ugotovila, da so obnovljeni objekti črna gradnja

Gradbena inšpekcija je v začetku avgusta ugotovila, da so vsi po požaru obnovljeni objekti reciklažnega centra vrhniškega Kemisa črna gradnja. Podjetje je obnovo izvedlo brez gradbenega dovoljenja, so ugotovili inšpektorji in Kemisu naložili odstranitev najpozneje do sredine prihodnjega leta.

Kemis se je na inšpekcijsko odločbo pritožil. Minister za okolje in prostor Simon Zajc je naročil, da ministrstvo pritožbo obravnava prednostno. Prav tako je naročil gradbenemu inšpektoratu, da mora prednostno obravnavati Kemisovo prošnjo, da mu dovoli začasno nadaljnje obratovanje.

Kemis je namreč predlagal, da se začasno odloži izpolnitev inšpekcijske odločbe vsaj v delu, v katerem mu je prepovedano opravljanje gospodarske dejavnosti v domnevno nelegalno zgrajenih objektih, a je inšpektorat predlog zavrnil.

Ne spreglejte