Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
12.48

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

4

Natisni članek

Uprava RS za probacijo Andreja Katič Ministrstvo za pravosodje kazenske sankcije

Sreda, 3. 4. 2019, 12.48

5 let

Katičeva prvo leto delovanja uprave za probacijo ocenila kot uspešno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

4

Pravosodna ministrica Andreja Katič je prvo leto delovanja uprave za probacijo ocenila kot uspešno, a ob tem opozorila na preobremenjenost zaposlenih. Ministrica je sicer izrazila zadovoljstvo, da bodo na upravi lahko že kmalu zaposlili dodatne sodelavce. Direktorica uprave Danijela Mrhar Prelić je dodala, da je delovanje uprave Slovenijo umestilo med sodobne države na področju kazenskih sankcij.

Ministrica za pravosodje Andreja Katič je spomnila na začetke uvajanja probacijske službe, ki je delo začela aprila lani, vse od takrat pa imajo zaposleni po njenih besedah vedno več dela. Kadre so sicer zagotovili s prehodi iz službe za probacijo, zaporskega sistema in centrov za socialno delo.

Sodišče alternativna kazen
Novice Namesto v zapor na delo k bolnim, starejšim, v vrtec ...

Katičeva delovanje uprave za probacijo v prvem letu ocenila kot uspešno

Danes je na upravi za nedoločen čas zaposlenih 22 sodelavcev, devet pa jih sodeluje projektno, je povedala Katičeva. Kot je opozorila, so vsi zaposleni zelo obremenjeni, zato je zadovoljna, da jim je v razpravi o rebalansu proračuna za letos uspelo zagotoviti možnosti za dodatnih 39 zaposlitev v upravi.

Delovanje uprave v prvem letu je Katičeva ocenila kot uspešno, saj "odlično izvršuje svoje poslanstvo ter zakonsko določene naloge in cilje, torej dvig kvalitete dela z obsojenci, povečanje števila alternativnih kazni in zmanjšanje števila zaprtih oseb v zaporih".

Direktorica uprave za probacijo Danijela Mrhar Prelić: Gre za ukrepe, s katerimi storilce kaznivih dejanj poskušamo reintegrirati v družbo. Video: Planet.


Novice Ministri našli rešitev za dodatne zaposlitve pravosodnih policistov #video

Na upravi prvo leto končali z 2.126 zadevami v obravnavi

Direktorica uprave Danijela Mrhar Prelić je pojasnila, da je njihovo delo izvrševanje skupnostnih sankcij, s katerimi osebam, ki so storile kaznivo dejanje, naložijo opravljanje določenih obveznosti. S tem se jih poskuša odvrniti od ponavljanja kaznivega dejanja.

Tem ljudem želijo zlasti pomagati pri razreševanju ključnih stisk in okoliščin, ki pomembno vplivajo na ponavljanje kaznivih dejanj, je dejala Mrhar Prelićeva. Z začetkom delovanja so prevzeli 488 zadev, od katerih je bila večina vezanih na opravljanje dela v splošno korist. 

Kot je opozorila ministrica za pravosodje Andreja Katič, so vsi zaposleni zelo obremenjeni, zato je zadovoljna, da jim je v razpravi o rebalansu proračuna za letos uspelo zagotoviti možnosti za dodatnih 39 zaposlitev v upravi. | Foto: Igor Krmelj Kot je opozorila ministrica za pravosodje Andreja Katič, so vsi zaposleni zelo obremenjeni, zato je zadovoljna, da jim je v razpravi o rebalansu proračuna za letos uspelo zagotoviti možnosti za dodatnih 39 zaposlitev v upravi. Foto: Igor Krmelj

Leto 2018 je zaznamovala velika rast probacijskih nalog, saj so leto končali z 2.126 zadevami v obravnavi. Neprestano rast opažajo tudi danes, saj so v prvih treh mesecih letos v obravnavo že prejeli novih 666 zadev, je povedala Mrhar Prelićeva.

Ne spreglejte