Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2012,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

LDS Katarina Kresal

Sreda, 15. 2. 2012, 13.42

8 let

Kandidati za predsednika LDS znani v četrtek, Kresalove ne bo med njimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
LDS, ki je po decembrskih predčasnih volitvah ostala zunaj parlamenta, bo 3. marca na kongresu v Trbovljah volila svoje novo vodstvo, opolnoči pa se izteče rok za evidentiranje kandidatur.

Svet LDS bo pregledal evidentirane kandidature za predsednika in dva podpredsednika stranke in soglasja h kandidaturam, ki jih morajo tisti, ki se želijo potegovati za vodstveni položaj v stranki, podati do same seje sveta.

Kresalova ne bo več kandidirala Po neuradnih informacijah je med evidentiranimi kandidaturami je tudi nekaj vidnih članov stranke in nekaj vidnih "liberalcev", ki doslej niso bili strankarsko aktivni. Katarina Kresal, ki je po volitvah odstopila z mesta predsednice, je potrdila, da ne bo več kandidirala za predsednico stranke, če jo je kdo za to funkcijo vnovič predlagal, pa soglasja h kandidaturi ne bo podala.

Odstopila je zaradi afere NPU Kresalova je sicer vnovičen mandat za vodenje stranke dobila na kongresu maja lani, vendar je že takoj po porazu na decembrskih predčasnih parlamentarnih volitvah odstopila. V vladi Boruta Pahorja, ki je predčasno končala mandat, je do avgusta lani vodila ministrstvo za notranje zadeve, vendar je s funkcije odstopila potem, ko sta Računsko sodišče in Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila nepravilnosti pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad.

Delo bo nadaljevala v sklopu Evropskega centra za reševanje sporov Po petih letih aktivne politične poti Kresalova sicer ne namerava povsem izstopiti iz politike in pravi, da ji ne namerava zapreti vrat. Zapisala je, da bo politika zmeraj ostala del njenega zanimanja in komentiranja. Do kongresa bo še opravljala posle predsednice LDS, svojo poklicno pot pa v prihodnosti zaenkrat vidi v sklopu Evropskega centra za reševanje sporov, ki ga je ustanovila v začetku februarja.

Kot je pojasnila, želi s centrom, ki je registriran kot zasebni zavod, okrepiti reševanje sporov v zasebnem sektorju, za katerega meni, da ponudba postopkov reševanja sporov ni dovolj razvita. V centru bodo med drugim svetovali pri izbiri ustreznega postopka reševanja sporov in izvajali programe izobraževanja in usposabljanja na področju primarnega reševanja sporov.

Evropski center bo po navedbah Kresalove prosto nastopal na trgu in se financiral iz opravljanja svoje dejavnosti, njegove storitve pa bodo lahko koristile pravne osebe zasebnega ali javnega prava in fizične osebe, je dodala Kresalova.

Ne spreglejte