Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2019,
19.47

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

investicija občina Kamnik reševalci

Ponedeljek, 6. 5. 2019, 19.47

4 leta, 11 mesecev

Kamniški reševalci potrebujejo sredstva za obnovo prostorov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Kamniški gorski reševalci so se kar 98 let selili iz enih prostorov v druge. Zdaj se bodo lahko končno posvetili izključno reševanju življenj. Z lastnikom zemljišča in stavbe na robu nekdanje tovarne smodnika so namreč podpisali pogodbo o nakupu, zdaj pa čakajo na občino, ki mora urediti širše območje. Pristojni zatrjujejo, da bodo to storili še letos, do takrat pa lahko svoje nove prostore, ob katerih so pravkar naredili nujno pristajališče za helikopter, popravijo le za silo.

Prostori, ki so jih pridobili kamniški gorski reševalci, danes ne kažejo najlepše podobe, a so reševalci zadovoljni, da so vsaj njihovi, so poročali v oddaji Danes na Planetu. "Seveda je treba še precej narediti, ampak osnova in izhodišče sta bistveno boljša kot na primer lani ob tem času," je pojasnil predsednik Gorske reševalne službe Kamnik Srečo Podbevšek.

Prva naložba reševalcev bo zamenjava strešne kritine

Nekateri od reševalcev, med njimi je tudi Jernej Lanišek, so že zavihali rokave. "Tukaj smo pripravili ploščad, da bo lahko helikopter pristajal v primeru intervencij, hkrati pa imamo dobro izhodišče v gore," je pripovedoval Lanišek. Avtomobile imajo parkirane pod streho, vendar pa je ta na žalost kar precej dotrajana. 

Prva investicija reševalcev bo zamenjava kritine, s čimer bodo preprečili, da bi stavba še naprej propadala. V prostore namreč še naprej zamaka voda, zaradi česar imajo opremo za reševanje shranjeno kar v zabojniku.

Reševalci nujno potrebujejo urejene prostore

Za celostno ureditev območja bo sicer poskrbel šele ureditveni načrt. Ker še ni dokončno jasno, kdaj bo ta občinski projekt ugledal luč sveta, reševalci pa urejene prostore potrebujejo že zdaj, lahko pomagate tako, da pošljete SMS-sporočilo s ključno besedo GRS5 na številko 1919, so še poročali na Planetu.

Ne spreglejte