SiolNET. Novice Slovenija
1,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kateri slovenski časopis je najbolj bran?

1,23

termometer

 | Foto: Tina Deu
Foto: Tina Deu

Po prodani nakladi med dnevniki tudi v drugem četrtletju na vrhu ostajajo Slovenske novice. Na drugem mestu je Delo, na tretjem pa Dnevnik. Med tedniki ima najvišjo prodano naklado Nedeljski dnevnik, sledita Družina in Nedelo.

Slovenske novice so imele v zadnjem trimesečju prodano naklado v višini 58.237 izvodov, Delo je prodalo 29.246 izvodov, Dnevnik 21.844, Večer 21.470. Finance, ki so na petem mestu lestvice, so prodale 6.681 izvodov.

Med tedniki je bil najbolj prodajan Nedeljski dnevnik (84.282 izvodov), sledita mu Družina (28.432 izvodov) in Nedelo (27.946 izvodov). Med prilogami najvišjo distribuirano naklado beležita Vikend in Pilot, sledi jima Nika.

Podatki o nakladah tiskanih medijev se v projektu oglaševalske zbornice sicer objavljajo v različnih kategorijah, zajemajo pa povprečno stanje naklad v četrtini leta pri edicijah s frekvenco izhajanja enega tedna ali manj ali v polovici leta pri ostalih.

Najbolje prodajan mesečnik je Vzajemnost

Med mesečniki najvišjo prodano naklado v prvem polletju 2016 izkazujejo Vzajemnost, Cicido in Ciciban, najbolje prodajani 14-dnevnik so Pogledi, najbolje prodajani tiskani medij brez redne periodike izhajanja pa je Grafičar.

V primerjavi s podatki o prodanih ali distribuiranih nakladah v zadnji polovici prejšnjega leta sta svojo prodano naklado povečala Cicido in štirinajstdnevnik Pogledi, v primerjavi s podatki o prodanih ali distribuiranih nakladah v enakem obdobju preteklega leta pa Ciciban, Nika, Ona plus in Pogledi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin