SiolNET. Novice Slovenija
0,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako dolgo bodo trgovine ob nedeljah še zaprte? #video

0,47

termometer

Potem ko se je včeraj sprostilo več ukrepov, ki so veljali v času epidemije covida-19, pa je v veljavi ostal odlok o delovnem času trgovin, ki zapoveduje, da so trgovine ob nedeljah še vedno zaprte. V trgovinski zbornici Slovenije vlado pozivajo k preklicu odloka, saj menijo, da za trenutno omejitev ne obstajajo nobeni utemeljeni razlogi.

V zbornici so poudarili začudenje nad odločitvijo vlade, ker se je začelo neomejeno odpiranje storitev na področju turističnih dejavnosti, omejitev pa ni niti za druge storitvene dejavnosti, ki so zaradi neposrednega fizičnega stika veliko bolj rizične kot trgovina.

trgovina, trgovske police Novice Trgovine naj ob nedeljah ostanejo zaprte #anketa

Prav zato je zbornica v sporočilu za javnost vlado že v petek pozvala k pojasnilu razlogov, zaradi katerih prodajalne ob nedeljah še vedno ostajajo zaprte. Svoja vprašanja so naslovili tudi na Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) od katerega terjajo pojasnila glede zdravstvenih zadržkov, zaradi katerih NIJZ ocenjuje, da prodajalne, razen izjem, en dan v tednu ne smejo obratovati.

Avstrija trgovina Posel danes Vlada popustila: trgovine odprte do 18. ure

V zbornici ob tem tudi opozarjajo, da je v trenutnih razmerah zaradi zastoja gospodarstva posebej pomembno tudi prizadevanje za to, da si  čim prej opomore.

Avstrija trgovina Novice Pobuda: Trgovine naj ob nedeljah ostanejo zaprte

Na navedene očitke se je na današnji novinarski konferenci vlade odzval njen uradni govorec Jelko Kacin, ki je dejal, da dialog med pristojnim gospodarskim ministrstvom Zdravka Počivalška in zbornico že poteka.

''Kot veste obstojijo kar precejšnja prizadevanja, da bi prepoved nedeljskega dela v trgovinah ostal, zagotovo pa bodo v vsakem primeru izjeme. Ali bo zbornica vztrajala na tem, da se odpre več trgovin tudi ob nedeljah, je stvar dialoga in njihovih pogajalskih izhodišč,'' je izpostavil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin