Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
11. 10. 2020,
11.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

81

Natisni članek

Velenje Koronavirus zabava ukrepi

Nedelja, 11. 10. 2020, 11.30

3 leta, 6 mesecev

V Velenju na dan 411 novih okužb zabava, lastnik lokala: To ne drži

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

81

Velenje | Iz objav na družbenem omrežju Instagram je razvidno, da je bilo na zabavi v velenjski diskoteki nekaj deset ljudi, ki so alkoholne pijače ob spremljavi glasbe uživale vsaj do 2. ure zjutraj. | Foto Instagram / Posnetek zaslona

Iz objav na družbenem omrežju Instagram je razvidno, da je bilo na zabavi v velenjski diskoteki nekaj deset ljudi, ki so alkoholne pijače ob spremljavi glasbe uživale vsaj do 2. ure zjutraj.

Foto: Instagram / Posnetek zaslona

V uredništvu Siol.net smo prejeli informacijo, da je v eni od diskotek v Velenju v noči na nedeljo kljub ukrepom za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom, ki veljajo od petka, potekala zabava, ki je trajala do zgodnjih jutranjih ur. Objave na družbenih omrežjih so informacijo, dokler jih uporabniki po objavi članka niso izbrisali, potrjevale. Lastnik lokala medtem trdi, da v diskoteki ni potekala zabava z več kot deset udeleženci in da so na zgornjem in spodnjem posnetku zaslona objav z družbenega omrežja Instagram prizori iz leta 2019.

Crikvenica
Novice Preveč sproščeno na Hrvaškem? "To je katastrofa. Ne vem, kaj bo jeseni."

Zabava naj bi potekala v velenjski diskoteki Space Bar Galactica, ki je v bližini Velenjskega jezera. Iz nočnih objav na družbenem omrežju Instagram, na katerih je kot lokacija označen Space Bar Galactica, je bilo (so že izbrisane) razvidno, da je zabava potekala od sobote zvečer do danes vsaj do 2. ure zjutraj.

Da je zabava res potekala v diskoteki Space Bar Galactica, dokazuje prepoznavni lestenec, ki ga je mogoče opaziti tudi na starejših fotografijah, objavljenih na profilu diskoteke na družbenem omrežju Facebook. | Foto: Instagram / Posnetek zaslona Da je zabava res potekala v diskoteki Space Bar Galactica, dokazuje prepoznavni lestenec, ki ga je mogoče opaziti tudi na starejših fotografijah, objavljenih na profilu diskoteke na družbenem omrežju Facebook. Foto: Instagram / Posnetek zaslona
Sodeč po dogajanju v diskoteki, ki je razvidno iz javnih objav na Instagramu, je zabava v Velenju kršila več vladnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, ki veljajo od petka od polnoči.

Udeleženci zabave niso ravnali samozaščitno, saj niso upoštevali varnostne razdalje do drugih oseb. Diskoteka je bila medtem prav tako odprta dlje, kot to dovoljuje aktualna časovna omejitev delovanja lokalov. 

Lastnik lokala Space Bar Galactica: gre za videoposnetke iz leta 2019

Da zabave v noči na nedeljo ni bilo in da gre v resnici za leto dni stare videoposnetke, ki so bili na Instagramu objavljeni z namenom obujanja spominov na čas pred epidemijo koronavirusa, pa je za Siol.net zatrdil lastnik lokala Space Bar Galactica Neven Stanič. Udeleženci zabave so na videoposnetkih nosili kratke majice, kar naj bi pomenilo, da je nastal v poletnih mesecih.

V lokalu naj bi sicer res potekalo zasebno druženje, vendar pa je bilo udeležencev, ki so praznovali rojstni dan, manj kot deset, je povedal za Siol.net. Pridobili so tudi pozitivno mnenje NIJZ, je še dodal.

V videoposnetkih sicer ni nič nakazovalo na to, da gre za obujanje spominov iz leta 2019. Eden od posameznikov, ki so se pojavili v nočni objavi na Instagramu, je sicer šele po objavi tega članka delil videoposnetek z zabave, ki je potekala junija lani.  

Vsi videoposnetki zabave, iz katerih smo pridobili zgornje posnetke zaslona, so bili sicer že izbrisani z družbenega omrežja Instagram.

Preberite tudi:

131
Trendi Poglejte, kako v obdobju koronavirusa žurajo na plaži Zrće #video

 

Ne spreglejte