SiolNET. Novice Slovenija
8,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jugo slovensko obalo prekril z vejevjem, Hrvaško s smetmi #foto

8,11

termometer

Sobotni jugo je slovensko obalo prekril z vejevjem, poročajo prebivalci na družbenih omrežjih. Komunalni delavci že ves dan čistijo plaže in sprehajalne poti, medtem ko imajo hrvaški sosedi malo več dela, saj je k njim, še posebej na obalo Dubrovnika, naplavilo velike količine plastike in drugih smeti.

Sobotne vremenske razmere niso povzročile le poplav, nekaj preglavic je povzročil tudi močan jugo. Že v soboto zjutraj je bilo za nekaj ur priprto koprsko pristanišče, veter je marsikje oviral promet in oteževal gibanje na prostem, na obalo pa je nanesel veliko vejevja.

Med vejevjem naj bi bilo tudi veliko jabolk, poročajo na družbenih omrežjih.

Na pešpot med Piranom in Fieso se s pobočja vali kamenje, zato je sprehajanje tam nevarno.

Pešpot Piran - Fiesa .... nevarno...klif se ruši 😑

Objavil/a Mojca Pečnik Dessardo dne Nedelja, 03. februar 2019

Hrvaške plaže spet prekrite s plastiko

Iz Dubrovnika in drugih delov Hrvaške pa ponovno poročajo o velikih količinah naplavljene plastike in drugih smeti. Še zelo svež je namreč spomin na december leta 2017, ko so ogromne količine smeti na obalo priplavale iz Albanije in je hrvaška poslanka v Evropskem parlamentu Dubravka Šuica Evropsko komisijo in Evropsko agencijo za okolje prosila za hiter odziv.

Kot poroča dubrovniški DuList, se obala Dubrovnika že več let spoprijema z ekološko katastrofo izredno velikih količin smeti, ki jih, večinoma iz Albanije, jugo nanese v dubrovniško pristanišče ter na otoke Korčula, Mljet, Šipan, Koločep, Lastovo, Vis, Šolta, na polotok Pelješac in južni del hrvaškega Jadrana.

Dubrovnik 2.2.2019. Močan jugo. Ko narava vrne!😲😱

Objavil/a Strunjan dne Sobota, 02. februar 2019

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 294
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin