SiolNET. Novice Slovenija
2,59

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Je Jelka Godec kot direktorica ravnala koruptivno?

2,59

termometer

Jelka Godec
Foto: STA

Poslanka SDS Jelka Godec je pred sedmimi leti kot direktorica šentjurske ljudske univerze možu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev pridobil za okoli sedem tisoč evrov bruto, so ugotovili na Razvojni agenciji Kozjansko. Godčeva ima čisto vest, na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) pa menijo, da je šlo za kršitev določil o omejitvah poslovanja.

Janez Janša Novice Janša o aferi Bratušek: Še veliko perja bo frčalo #video

Na kozjanski razvojni agenciji so navedli, da je mož Godčeve za šentjursko ljudsko univerzo opravil več ur izobraževanja odraslih. Izbran je bil na javnem razpisu, in to kljub več ponudnikom. Z njim so sklenili avtorsko pogodbo, na kateri je kot direktorica podpisana tudi Godčeva, je poročala POP TV.

Odločitev, ali se bo znašla v kazenskem postopku, je v rokah organov pregona

Prav ta podpis pa naj ne bi bil v skladu z določilom o omejitvah poslovanja. Kot je povedal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec, odločevalec v javnem sektorju ne sme podpisati "pogodbe, za katero ve, da bo pri njej sodeloval njegov sorodnik".

Godčeva je v odzivu povedala, da bilo vse v zvezi z razpisom narejeno na pregleden način in da sta bila o izvajalcu obveščena tako ministrstvo kot občina, sama pa se je iz vseh postopkov izločila. Po besedah Godčeve je bil njen mož na razpisu izbran zaradi izkušenj, za mnenje pa je takrat zaprosila tudi KPK.

Zadeva bi po besedah Štefaneca lahko imela znake kaznivega dejanja, presoja, ali se bo Godčeva znašla v kazenskem postopku, pa je v rokah organov pregona, še poroča POP TV.

Zoran Janković vložitev kandidature Posel danes Bi moral Zoran Janković odstopiti? Politične stranke so zadržane.

Komentarji

13

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • uporabnik51 / 18.09.2019. ob 00:04 +5 - 3

  Administrativno je bila res napaka, toda nihče ni ničesar ukradel. Moževo podjetje je izvedlo predavanja, žena pa je kot vodja zavoda poskrbela za plačilo. Če so bila predavanja v redu in je bilo plačilo v normalni višini - v bistvu nič narobe.

  +5 - 3
 • MajaKajza / 18.09.2019. ob 08:32 +1 0

  je narobe, da so ljudje v politiki 30 let in več in sprejemajo nerazumljive zakone in koruptivne predpise za komisije, zato da moji otroci ne dobijo priložnosti na razpisu ki ga ni ali je točno predviden za koga...in potem se zgodi : da vsi štirje visoko izobraženi strokovnjaki odidejo v tujino, zaradi poslovne morale, ki sem jo vgradila v njihov značaj.

  +1 0
 • stanly / 18.09.2019. ob 01:29 +5 - 4

  tipično za SLO krivosodje, tiste, ki opozarjajo na pravi kriminal je potrebnopo partijski maniri diskvalificirati in preganjati za nepomembne malenkosti zato, da bi jih utišali in preusmerili pozornost stran od lopovov velikega kalibra, ki uživajo zaščito levih političnih prijateljev...

  +5 - 4
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin