Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
16.35

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zmago Jelinčič SLS SNS

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 16.35

5 let, 7 mesecev

Jelinčič se Baroviču smeji, Barovič govori o "one man bandu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji poslanec Slovenske nacionalne stranke Bogdan Barovič je novopečeni član SLS in predsednik trboveljskega odbora ljudske stranke. Predsednik SNS Zmago Jelinčič pravi, da ga je novica nasmejala.

Bogdan Barovič nam je povedal, da se vidi samo v SLS, ki je stranka, ki jo skrbi za ljudstvo, ki ji ni vseeno, kaj dela vlada, ki ima politično higieno, in ki tisto, kar obljubi, tudi naredi. Barovič zatrjuje, da je skupaj z okoli 30 člani iz nacionalne stranke izstopil pred tednom dni, saj je SNS "stranka, ki je ni".

One man band "Nekaj je treba delati. Šli smo tja, kjer lahko delamo," nam je povedal nekdanji vodja poslancev SNS, ki je na parlamentarnih volitvah leta 2011 izpadla iz parlamenta, saj je dobila le 1,8 odstotka glasov. Barovič trdi, da se predsedstvo SNS ni sestalo od decembra leta 2011, kar pomeni, da gre za stranko, ki je postala "one man band". "Bili smo edini, ki smo vztrajali. Kdo je zdaj nezanesljiv," sprašuje Barovič in se tako odziva na besede Zmaga Jelinčiča, ki nam je povedal, da gre za "solo akcijo" Baroviča.

Barovič odšel, da bi pomagal samemu sebi "Z Barovičem nisem imel nobenih načrtov in tudi stranka ne. Gre za njegovo nezanesljivost, ki se je zdaj dokazala. Verjetno išče kakšne koristi, v stranki pa očitno ni bil zato, da bi pomagal državi Sloveniji, ampak da bi pomagal samemu sebi," pravi Jelinčič. Zagotavlja, da stranka deluje in se pripravlja na evropske volitve, medtem ko pričakuje, da bodo parlamentarne šele leta 2015.

Eskapade Predsednik SNS še trdi, da Barovič ni izstopil iz stranke, spomnil pa je, da je "nekaj poskušal" ob "eskapadah" nekdanjega poslanca SNS Saša Pečeta. Kot je znano, je Barovič leta 2008 skupaj Pečetom, Barbaro Žgajner Tavš (zdajšnjo poslanko Pozitivne Slovenije) in Boštjanom Zagorcem izstopil iz poslanske skupine SNS, a si je pozneje premislil in se vrnil v "matično" poslansko skupino.

Omenjeni trije poslanci so ustanovili samostojno poslansko skupino, pozneje pa stranko Lipa, a so na parlamentarnih volitvah leta 2008 "pogoreli" (prejeli so 1,81 odstotka glasov), medtem ko se je SNS s 5,4 odstotka še zadnjič prebila v parlament.

Ne spreglejte