Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 9. 2021,
15.13

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

6

Natisni članek

Velika Britanija Boris Johnson Janez Janša Janez Janša

Sreda, 29. 9. 2021, 15.13

2 leti, 9 mesecev

Janša v četrtek v Londonu z Johsonom o političnem sodelovanju z Veliko Britanijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

6

Janez Janša | Premier Janez Janša se bo v četrtek mudil na delovnem obisku v Londonu, kjer se bo sestal z britanskim kolegom Borisom Johnsonom. | Foto STA

Premier Janez Janša se bo v četrtek mudil na delovnem obisku v Londonu, kjer se bo sestal z britanskim kolegom Borisom Johnsonom.

Foto: STA

Premier Janez Janša bo v četrtek prisoten na delovnem obisku v Londonu, kjer se bo sestal z britanskim kolegom Borisom Johnsonom. Govorila bosta o poglobitvi političnega sodelovanja med državama, odnosih med EU in Združenim kraljestvom, pandemiji covid-19 in tudi aktualnih zunanjepolitičnih temah, napovedujejo v premierjevem kabinetu.

Med temami obiska bo še sodelovanje med državama v luči predsedovanja Slovenije Svetu EU in britanskega predsedovanja podnebni konferenci COP26. Med aktualnimi zunanjepolitičnimi temami so v Janševem kabinetu izpostavili Zahodni Balkan in Afganistan.

Švedska, covid
Novice Zaradi uspešnega cepljenja konec ukrepov

Govorila bosta o odnosih med EU in Veliko Britanijo

Janša in Johnson bosta o odnosih med EU in Veliko Britanijo razpravljala, potem ko je London konec januarja 2020 izstopil iz povezave, v začetku letošnjega leta pa je zapustil še evropski enotni trg in carinsko unijo.

V premierjevem kabinetu so ob tem navedli, da obseg naložb v obe smeri narašča. Leta 2020 so neposredne naložbe iz Združenega kraljestva v Slovenijo dosegle 501 milijon evrov, kar to državo uvršča na 9. mesto med zunanjetrgovinskimi partnericami pri investiranju tujcev v Sloveniji. Po obsegu trgovine pa je Združeno kraljestvo 20. zunanjetrgovinska partnerica Slovenije.

Janez Poklukar
Novice Poklukar: Cepljenje s cepivom Janssen začasno ustavljeno #video

Odnosi med državama dobri

Dvostranski odnosi med državama so sicer zelo dobri in prijateljski, ocenjujejo v Janševem kabinetu. Tokratni obisk predstavlja intenziviranje političnega dialoga na najvišji ravni, so dodali.

Janša se bo v Londonu sestal tudi z novo britansko zunanjo ministrico Elizabeth Truss in obiskal Nacionalni center za kibernetsko varnost.

Univerzitetni klinični center Ljubljana
Novice V UKC Ljubljana umrlo dekle, pri katerem sumijo na zaplet po cepljenju. Odzval se je oče. #video
Ne spreglejte